Ηπα: υποτονικη η αναπτυξη και το 2013

20:03 2/8/2012 - Πηγή: Fimotro

Με υποτονικούς ρυθμούς εξακολουθεί να αναπτύσσεται η αμερικανική οικονομία στο επίπεδο του 2%, η ανεργία παραμένει πάνω από τα προ κρίσης επίπεσα και η αγορά κατοικίας δεν...
δείχνει να ανακάμπτει, σημειώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε έκθεσή του για την οικονομία των ΗΠΑ.

Το Ταμείο εκτιμά ότι η ανάπτυξη και το 2013
θα παραμείνει σε ήπια επίπεδα.

Επιπλέον, προειδοποιεί ότι η δημοσιονομική εικόνα της χώρας για το επόμενο έτος είναι αβέβαιη, λόγω των αυτοματοποιημένων περικοπών στις δαπάνες και το φρένο στις παρατάσεις των φοροαπαλλαγών.

Ως συνέπεια, το ΔΝΤ αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να απομακρυνθεί η αβεβαιότητα από τον «δημοσιονομικό γκρεμό» του 2013 και να αυξηθεί το όριο του χρέους.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ πρέπει να καταλήξει σε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο, το οποίο θα στοχεύει σε μια σταδιακή μείωση του χρέους, η οποία δεν θα υπονομεύσει την ανάκαμψη.

Όσον αφορά στη νομισματική πολιτική, το Ταμείο τονίζει ότι θα πρέπει να παραμείνει επεκτατική για κάποιο διάστημα ακόμα.

'Οπως αναφέρεται στην έκθεση, τα περισσότερα μέλη του συμβουλίου θεωρούν ότι υπάρχει χώρος για επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, εφόσον η κατάσταση της οικονομίας επιδεινωθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα