Ηπα: τον εκριναν «ενοχο» ως υποστηρικτη της αλ καιντα

Ενοχο έκρινε το δικαστήριο της Μασαχουσέτης 29χρονο, που είχε κατηγορηθεί για στήριξη της Αλ Κάιντα. Ο Τάρεκ Μεχάνα, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2009, κατηγορούμενος ότι προσέφερε στήριξη στην Αλ Κάιντα μεταφράζοντας αραβικά μηνύματα και αξίδευε και στην Υεμένη για να...
εκπαιδευτεί σε τρομοκρατικές πρακτικές, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο της Μασαχουσέτης. Ενοχος κρίθηκε και για τις επτά κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, όπως συνωμοσία για τη διάπραξη δολοφονίας σε ξένη χώρα και ψευδή κατάθεση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελικές αρχές υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος
ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, μεταφράζοντας κείμενα και βίντεο από τα αραβικά στα αγγλικά προκειμένου να προωθήσει τις ιδέες της οργάνωσης.

Ωστόσο, οι συνήγοροί του είπαν ότι ο Μεχάνα, που είναι Αμερικανός πολίτης, προσπαθούσε απλώς να μάθει περισσότερα για τη μουσουλμανική κληρονομιά του και για το λόγο αυτό μελετούσε τον ισλαμικό νόμο και μετέφραζε κλασικά κείμενα. Οσο για τα ταξίδια του στην Υεμένη, υποστήριξαν ότι τα πραγματοποίησε για να επισκεφθεί σχολές στις οποίες σκόπευε να σπουδάσει.

Ο Μεχάνα γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια, αλλά μεγάλωσε σε ένα προάστιο της Βοστόνης. Διαθέτει διδακτορικό από το Κολέγιο Φαρμακολογίας και Σπουδών Υγείας της Μασαχουσέτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα