Ινδια : μονα - ζυγα για την κυκλοφορια των αυτοκινητων στο νεο δελχι...

22:31 5/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση φαίνεται ότι είναι το -ακριβό- τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες ...
στον βωμό της οικονομικής τους έκρηξης, το Νέο Δελχί μετά τον «συνήθη ύποπτο» το Πεκίνο, βρίσκεται και αυτό σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Η ατμόσφαιρα της πόλης είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια, ενώ η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη, λόγω της αύξησης των αυτοκινήτων αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας η
οποία βασίζεται στην ενέργεια που παράγεται σχεδόν αποκλειστικά από πηγές με βάση τον άνθρακα.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι αρχές της πρωτεύουσας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα δραστικό μέτρο, την εκ περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης. Το νέο καθεστώς θα ξεκινήσει να ισχύει από την αρχή της νέας χρονιάς και θα βασίζεται στο γνωστό και στα δικά μας μέρη σύστημα των «μονών-ζυγών».

Η απόφαση είναι ένα από τα πολλά μέτρα που έχει στην ατζέντα της η ακτιβίστρια κατά της διαφθοράς και δήμαρχος του Δελχί Arvind Kejriwal, η οποία όμως έχει απέναντί της όχι μόνο την κοινή γνώμη αλλά και το ανώτατο δικαστήριο που αποφάσισε ότι η τεκμηρίωση για την ανάγκη της λήψης των μέτων δεν ήταν επαρκής και την απέρριψε. Και έδωσε διορία μέχρι την 21η Δεκεμβρίου για να κατατεθεί ένα σχέδιο με ακριβές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής αυτού του μέτρου.

Πάντως η Arvind Kejriwal η οποία είναι ιδρυτής και αρχηγός του κόμματος με την ονομασία «Κοινός Θνητός» και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των φτωχών της τεράστιας πόλης, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για να δώσει μια απάντηση στην δικαστική απόφαση.

Όμως όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να κάνει πίσω, καθώς η κατάσταση στην ατμόσφαιρα (αλλά και παραδοσιακά στους δρόμους...) έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Keywords
Τυχαία Θέματα