Ηλίας νικολακόπουλος: κολλημένος στο 25% ο συριζα, δεν θα εισπράξει την φθορά

Εκλογές μέσα στο 2021 βλέπει ο γνωστός εκλογολόγος

Αν υπάρχει ένας δημοσκόπος που βρίσκεται από παλιά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλεί με τον Α. Τσίπρα και δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους αυτός είναι ο γνωστός εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος. Ξέρει να προσεγγίζει τα πράγματα και τις εξελίξεις με ρεαλισμό και το κυριότερο δεν συντάσσει αναλύσεις με βάση

τα δικά του “πιστεύω” αλλά με βάση την πραγματικότητα και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο γνωστός εκλογολόγος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερία “Η Εποχή” και επισήμανε σημαντικά πράγματα. “Η κυβέρνηση θέλει να πάει σε πρόωρες διπλές εκλογές μάλλον τον Σεπτέμβρη και Οκτώβρη. Δεν ξέρω δε καθόλου πόσο πετυχημένη θα είναι η εκστρατεία του εμβολιασμού, καθώς η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν έχει επιχειρησιακές ικανότητες. Νομίζω ότι η κυβέρνηση ροκανίζει το χρόνο και παίρνει μια παράταση για να μπορεί να πει το καλοκαίρι «εγώ σας έσωσα». Και ας έχουν μείνει μόνο ερείπια.

Αρκεί να μπορεί να πάει σε διπλές εκλογές, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη. Επομένως, αυτή τη στιγμή την ενδιαφέρει να μην βρεθεί αντιμέτωπη με μια καταστροφή, σε υγειονομικό και σε οικονομικό επίπεδο. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παγιώνεται σε ένα ποσοστό αντίστοιχο των ευρωεκλογών του 2019, δηλαδή στο 25%. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ενσωματώσει πραγματικά τα κέρδη που κατέγραψε μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Και γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να έχει κέρδη από τη φθορά της κυβέρνησης και του ΚΙΝΑΛ. Από την εκλογική του ήττα το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, πορεύεται με μια μεγάλη αμηχανία. Τώρα αρχίζει να αρθρώνει κάποιο λόγο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην πρώτη φάση της πανδημίας, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Είχαμε πολλές φωνές”.

Σ.Σ. Fimotro: Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις από τον γνωστό εκλογολόγο και σοβαρό επιστήμονα Ηλίας Νικολακόπουλο. Θα συμφωνήσουμε με τις περισσότερες, με μια εξαίρεση. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές νωρίτερα από το Φθινόπωρο.  Μάλλον την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού….

The post Ηλίας Νικολακόπουλος: Κολλημένος στο 25% ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα εισπράξει την φθορά appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα