Ικανοποιημενο το μαξιμου απο την επισκεψη σαμαρα στις βρυξελλες...

10:22 18/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Με ένα αίτημα και μία επισήμανση μετέβη στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, έχοντας στις αποσκευές του μία κατάφαση και ένα «θα δούμε» για το οποίο ωστόσο...
ουδείς ανέμενε κάτι διαφορετικό στην παρούσα φάση, επέστρεψε από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Σαμαράς πήρε απλόχερα την πολιτική στήριξη που ζήτησε από τους τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ε.Ε., ενώ την ίδια ώρα προσπάθησε να εξηγήσει στους συνομιλητές του ότι η
ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Κατά την πάγια τακτική των Βρυξελλών απάντηση στη εναγώνια υπενθύμιση του κ. Σαμαρά δεν δόθηκε, πλην ίσως ότι η όποια απόφαση θα δοθεί μετά την αξιολόγηση της τρόικας. Ίσως ο κ. Μπαρόζο ήταν πιο σαφής και από τον κ. Ρόμπεϊ και από τον κ. Σούλτς επαναλαμβάνοντας το αγαπημένο του μότο, «εφαρμόστε στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα και βλέπουμε».
Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικό Ευάγγελο Βενιζέλο και θα συζητήσουν την από κοινού στάση έναντι των εταίρων και δανειστών μας. Το πώς δηλαδή θα καλυφθούν τα όποια χρηματοδοτικά κενά -προφανώς με νέο δανεισμό- χωρίς όμως προαπαιτούμενα. Άλλωστε είναι τόσα πολλά αυτά που μένουν να γίνουν το προσεχές διάστημα που φτάνουν και περισσεύουν για να προκληθεί κοινωνική έκρηξη.
Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο άνδρες έντονα προβληματισμένους μετά το μπαράζ των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και το υψηλό ποσοστό συμμετοχής σε αυτές. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και εντός κοινοβουλίου και ίσως η πολιτική και κοινωνική αναταραχή για την οποία προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς τους δανειστές μας δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουν ορισμένοι.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα