Ιγνατιου : επιβεβαιωνει το δντ την αναβολη επισκεψης της τροϊκας τον δεκεμβριο

08:05 8/12/2013 - Πηγή: Fimotro
"ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ"
Eπιβεβαιώνεται από το ΔΝΤ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον ότι η Τρόικα δεν έρθει στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, αλλά τον τον Ιανουάριο και αυτό αφού πρώτα οι Αρχές έχουν...
σημειώσει περαιτέρω πρόοδο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο».
Από
την κυβέρνηση επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί η σημασία της μη έλευσης της τρόικας μετά το Εurogroup της Δευτέρας όπως ήταν η αρχική εκτίμηση. Σύμφωνα με το Mega αξιωματούχοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστούν από την επόμενη εβδομάδα - ενώ οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς θα γυρίσουν με τη νέα χρονιά και «αφότου επιτευχθεί πρόοδος στην εφαρμογή (των μέτρων), προκειμένου να γίνει εφικτή μια συμφωνία σε επιχειρησιακό επίπεδο»

Η τρόικα απέκλεισε και επισήμως την πιθανότητα επιστροφής της στην Αθήνα εντός του 2013, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Επιτρόπου αρμοδίου για τις νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Κομισιόν θα βρεθούν στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2014, διαψεύδοντας τις κυβερνητικές προσδοκίες για μία συμφωνία πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος και του ΔΝΤ επιβεβαίωσε πως ο Πόουλ Τόμσεν δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην ελληνική πρωτεύουσα την ερχόμενη εβδομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα