Ιαπωνια: εξαφανιστηκαν οι συνταξεις 880.000 δικαιουχων!

13:45 28/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Σοκ έχει προκαλέσει στην ιαπωνική κοινή γνώμη σκάνδαλο που βγήκε στη δημοσιότητα και αφορά επενδυτική εταιρεία που έχει χάσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως αναγνώρισε με ανακοίνωσή της η ιαπωνική κυβέρνηση, το σκάνδαλο θα επηρεάσει τις συντάξεις τουλάχιστον 880.000 ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επενδυτική εταιρεία με την ονομασία AIJ Co δελέαζε επί...
πολλά χρόνια τους πελάτες
της, προσφέροντας τους ετήσιες αποδόσεις μέχρι και... 240%, ενώ στην πραγματικότητα τα 185 δισεκατομμύρια γεν που είχαν δοθεί από τους δικαιούχους είχαν γίνει καπνός...

Οι δραστηριότητες της εταιρείας ανεστάλησαν την περασμένη εβδομάδα και η κυβέρνηση διέταξε τον έλεγχο 260 εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε πανεθνικό επίπεδο.

Το σκάνδαλο έχει συγκλονίσει την Ιαπωνία, όπου η ραγδαία γήρανση του πληθυσμού ωθεί τη μεσαία τάξη όλο και περισσότερο σε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία, ενώ το κρατικό ταμείο συνταξιοδοτήσεων αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη ότι τα 185 δις. γεν προέρχονταν από 84 επιμέρους συνταξιοδοτικά ταμεία, και επηρεάζονται 540.000 εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν συνάψει προγράμματα συνταξιοδότησης καθώς και πάνω από 340.000 άνθρωποι που είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα