Η ζωη και η αναφορα της σε ''σεξιστικα σχολια''...

19:15 27/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Πολλαπλασιάζονται οι παρεμβάσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου...
στην συνεδρίαση της Ολομέλειας. Αυτή τη φορά τοποθετήθηκε για τις φράσεις που χρησιμοποιούν οι βουλευτές με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Ηλία Κασιδιάρη.

Σε πιο ήπιο τόνο από εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει όταν επιχείρησε να παρατηρήσει την ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά πριν από λίγες εβδομάδες είπε: «Σε αυτή την Βουλή να προσπαθήσουμε και να προστατεύσουμε κατοχυρωμένα δικαιώματα. Πρέπει οι βουλευτές να συνομολογήσουν ότι υπάρχουν εκφράσεις που δεν είναι ανεκτές. Είναι σεξιστικές και ρατσιστικές περί κυριών και δεσποινίδων και λαθρομεταναστών. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να διατυπώνονται στο κοινοβούλιο. Εχω κάνει παρατηρήσεις και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εάν δεν συμφωνήσουμε ότι πρέπει να σταθούμε στο ύψος περιστάσεων, τότε έχουμε αποτύχει».

Ο κ. Κασιδιάρης ανταπάντησε σε εξίσου ήπιο τόνο πως: «Η φράση "κυρίες και δεσποινίδες" δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανένα. Λαθρομετανάστες είπα, αλλά όχι με ρατσιστικό περιεχόμενο – δεν μιλάμε για θρησκεία ή φυλή - μπορούμε να μιλάμε για παράτυπους παράνομους ή τουρίστες, αλλά χάνουμε την ουσία».

Ακολούθως, ο κ. Σπύρος Λυκούδης συμφώνησε με τις παρατηρήσεις της Προέδρου, την κατηγόρησε όμως για επιλεκτική παρέμβαση, καθώς όπως είπε «όταν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ έλεγε για διαπραγμάτευση στα τέσσερα, δεν σας άκουσα να μιλάτε για σεξισμό».
Keywords
Τυχαία Θέματα