Η βαρβαροτητα των ανθρωπων...

17:37 8/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Η φωτογραφία δύο δηλητηριασμένων σκυλιών που κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου στάθηκε η αφορμή για την παρέμβαση αυτή . Ίσως κάποιος σκεφτεί ότι σε μια χώρα που ηλικιωμένοι ζουν με πενιχρά εισοδήματα, δίχως φάρμακα, σε μια χώρα που ...
οι άνεργοι, οι πεινασμένοι και οι αυτόχειρες από απελπισία περισσεύουν, το να μιλάμε για δύο δηλητηριασμένα σκυλιά, αποτελεί μια παράλογη πολυτέλεια.
Κι όμως η βαρβαρότητα που αποτυπώνεται στη φωτογραφία αυτή, η έλλειψη πολιτισμού και παιδείας που όπλισαν το χέρι του ασυνείδητου που με απίστευτη ευκολία έκανε τη νοσηρή του σκέψη,
πράξη, αποτυπώνει παράλληλα την κρίση, την '' άλλη '' κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και έχει μετατρέψει κάποιους συνανθρώπους μας σε κτήνη, δίχως συναίσθημα, δίχως ευαισθησία, δίχως οίκτο. Κάποιος έχει δικαίωμα προφανώς να μην αγαπά τα ζώα και όσο κι αν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε όλοι εμείς που τα αγαπάμε, είναι σαφές ότι το δικαίωμα τους αυτό είναι σεβαστό. Το να τα σκοτώνεις όμως και να τα βασανίζεις είναι άλλο και όπως και να το δει κανείς φανερώνει αναμφίβολα την ψυχοπαθολογική προσωπικότητα των δραστών παρόμοιων εγκλημάτων. Και αυτοί οι άνθρωποι, οι ψυχικά διαταραγμένοι, ζουν γύρω μας , δίπλα μας και συνεχίζουν ατιμώρητα να βασανίζουν και να σκοτώνουν απροστάτευτες ψυχές.
Και όσο για την Πολιτεία, απούσα και πάλι, αφού μπροστά στα χαράτσια, τα οδυνηρά μέτρα και τη βάρβαρη φορολόγηση των οικονομικά αδύναμων πια Ελλήνων,δύο ακόμα δηλητηριασμένα σκυλιά, είναι απλά ψιλά γράμματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα