Η τουρκια τρεμει στο ενδεχομενο συνεργασιας της ρωσιας με τους κουρδους...

Τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα προκάλεσε προβλήματα με πολλές γειτονικές της χώρες, με την διαμάχη ...
με την Μόσχα να κλιμακώνει την όλη κατάσταση. Αν η Ρωσία αποφασίσει να υποστηρίξει τους Κούρδους, η Άγκυρα θα βρεθεί παγιδευμένη σε διαμάχες όχι μόνο μέσα στη χώρα αλλά και έξω από αυτήν, γράφει σε σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πιθανή συνεργασία Ρωσίας και Κούρδων θα έχει μοιραίες συνέπειες για την Τουρκία, και θα είναι ο «απόλυτος εφιάλτης» για τον Ερντογάν ο οποίος
θα έχει να παλέψει ανάμεσα σε δύο μέτωπα, το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος απομονώνεται από άλλες χώρες και γρήγορα χάνει φίλους στην διεθνή αρένα. Η πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» που είχε εγκαινιάσει ο Νταβούτογλου, όταν είχε γίνει υπουργός Εξωτερικών της χώρας το 2009 έχει πάει πια περίπατο.

Έξι χρόνια μετά, είναι καθαρό ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τους γείτονές της είναι πλέον γεμάτες προβλήματα και διενέξεις. Τα τελευταία χρόνια, η Άγκυρα κατέστρεψε τις σχέσεις της ακόμα και με πρώην φίλους της, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος και έχασε μεγάλο μέρος της επιροής της στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Όπως και να έχει οι Κούρδοι της Συρίας παραμένουν ένας από τους πιο εκρηκτικούς παράγοντες στην Μέση Ανατολή. Και οι σχέσεις που έχουν με το ΡΚΚ τους καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνους για την Άγκυρα ακόμα και από το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος. Για πολλές εβδομάδες μαίνεται στην περιοχή μία επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων, στην οποία έχουν σκοτωθεί πολλοί Κούρδοι μαχητές, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τους 100.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το πρόβλημα με τους Κούρδους θα γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο για την Άγκυρα από την ώρα που ξεκίνησε η διαμάχη με την Ρωσία. Αν η Ρωσία προχωρήσει στο επόμενο βήμα και αποφασίσει να «κυκλώσει» την Άγκυρα και να της δημιουργήσει νέα προβλήματα, το κουρδικό θα αποδειχτεί χωρίς αμφιβολία ένα πρόβλημα που θα οδηγήσει την Τουρκία στο απόλυτο χάος.
Keywords
Τυχαία Θέματα