Η τουρκια επιστρατευει καθε μεσο για να απωθησει τους τζιχαντιστες...

23:00 24/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Αερόπλοια παρακολούθησης, (zeppelin), κατασκευή νέων φραχτών και μια νέα τάφρος, είναι μερικά από τα μέτρα που θα λάβει ...
η τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να διαφυλάξει τα σύνορά της με την Συρία και να αποτρέψει την είσοδο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην χώρα.

«Αυτό που είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους είναι να εμποδίσουμε τα σημεία διέλευσης των τρομοκρατών και να τοποθετήσουμε φυσικά εμπόδια σε αυτά. Ένα σύστημα ασφαλείας θα αναπτυχθεί στα σύνορα γι' αυτό τον σκοπό», δήλωσε
στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρίντς, κατά την διάρκεια ενός διαλείμματος συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στις 22 Ιουλίου, στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων της χώρας.

Ο Αρίντς δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι το υπουργικό συμβούλιο συζητά την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος για να εξασφαλιστούν τα κρίσιμα σημεία των συνόρων με την Συρία και να αντιμετωπιστεί η απειλή του Ισλαμικού Κράτους, Ωστόσο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι δεν θα κατασκευαστεί τείχος που θα χωρίζει τους δύο λαούς.

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια για την προφύλαξη των τουρκικών συνόρων από τους τζιχαντιστές, τα οποία δίνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα Χουριέτ, επικαλούμενη αποκαλύψεις Τούρκων αξιωματούχων, θα κατασκευαστεί ένα διπλό σύστημα περίφραξης με πύργους παρατήρησης στις επικίνδυνες παραμεθόριες περιοχές, στις οποίες έχουν καταγραφεί υψηλά ποσοστά παράνομων διελεύσεων, ενώ μια τάφρος θα προστατεύει 450 χιλιόμετρα περιοχών που βρίσκονται στα σύνορα με την Συρία.

Επίσης, στα νέα σχέδια φύλαξης των συνόρων της Τουρκίας περιλαμβάνεται η αγορά αερόπλοιων από τις ΗΠΑ, τα οποία θα επιτηρούν τον εναέριο τουρκικό χώρο κοντά στα σύνορα με την Συρία. Τα αερόπλοια επιτήρησης (zeppelin), προσφέρουν πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς έχουν την δυνατότητα να παραμένουν στάσιμα στον αέρα και σε μεγάλα ύψη, παρακολουθώντας ευρείες περιοχές.

Το κόστος των νέων μέτρων ασφαλείας, με τα οποία θα ενισχύσει τα σύνορά της η γειτονική χώρα, θα φθάσει τα 4,2 δισ. τουρκικές λίρες, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, αφού εκτός από τους νέους φράχτες και τα αερόπλοια παρακολούθησης, η Τουρκία θα εφοδιαστεί με θερμικές κάμερες, drones και αισθητήρες κίνησης, ώστε να κρατήσει μακριά τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.
Keywords
Τυχαία Θέματα