Η τελετη παραδοσης - παραλαβης στο υπουργειο εθνικης αμυνας...

18:59 25/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Μια ιδιαιτερότητα χαρακτήρισε την τελετή παράδοση - παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς με την ολοκλήρωση της για πρώτη φορά στην ηγεσία του Πενταγώνου ανέλαβε καθήκοντα γυναίκα...
Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της μετά την τελετή, αφού είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που είναι η πρώτη γυναίκα που υπηρετεί τις Ένοπλες Δυνάμεις από αυτή τη θέση, επισήμανε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης και τόνισε ότι στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπάρχουν εκπτώσεις.
Δήλωσε επίσης τεράστιο σεβασμό προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και επισήμανε ότι ο λαός έχει δώσει ό,τι μπορούσε -τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τους στους 12 μήνες της θητείας του σήκωσε «το βάρος μιας πολύ δύσκολης αλλά απαραίτητης για τη χώρα πολιτικής, νομίζω με επιτυχία».

Αφού ευχαρίστησε τους απελθόντες υφυπουργούς Παναγιώτη Καράμπελα και Δημήτρη Ελευσινιώτη και σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία για την αυταπάρνηση τους αυτούς τους 12 μήνες ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό στο έργο του ανακοινώνοντας ότι στις 30 Ιουλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρεθεί για επίσκεψη στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι ο νέος υπουργός θα έχει δίπλα του τη στρατιωτική ηγεσία καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι θα φέρει επάξια σε πέρας την αποστολή του. «Όλοι μαζί θα περάσουμε τις δυσκολίες πέρα από κόμματα και ιδεολογικές ετικέτες», κατέληξε.

Παίρνοντας το λόγο ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι στο Πεντάγωνο λειτουργεί η καρδιά της άλλης Ελλάδας, του καθήκοντος και της τιμής, επαναλαμβάνοντας ότι πάντα ήταν υπέρ της εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης για να προχωρήσει η χώρα ενώ θέλησε να καταστήσει σαφές ότι «ο κομματικός παρεμβατισμός στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα επιτραπεί».

Επίσης τόνισε ότι θα διασφαλίσει ακόμη περισσότερο τη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και με αφορμή τις μειώσεις μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε το έμψυχο προσωπικό να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του στα ανώτερα επίπεδα.

Απευθυνόμενος τέλος προς τη στρατιωτική ηγεσία, επισήμανε ότι «συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση, στις ίδιες αρχές για να βγει η χώρα από την κρίση με δύναμη περηφάνια και κύρος, στοιχεία που εκπροσωπούνται από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα