''η συνδικαλιστικη ηγεσια των γιατρων εκβιαζει και οχι εμεισ''...

«Η συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών εκβιάζει και όχι το υπουργείο Υγείας» λέει ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία μέρα μετά την ανακοίνωσή του ...
για λύση συμβάσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

«Εμείς ως υπουργείο Υγείας δεν εκβιάζουμε, εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν και να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Δεν εκβιάζουμε εμείς, η συνδικαλιστική ηγεσία των ιατρών προσπαθεί να εκβιάσει το υπουργείο Υγείας και κατ` επέκταση ολόκληρη την κοινωνία» σημειώνει ο υφυπουργός Υγείας.
Ερωτηθείς για τη συνέχιση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ως τις 9 Δεκεμβρίου, ο κ. Μπέζας επαναλαμβάνει ότι «η συνδικαλιστική ηγεσία των ιατρών παρασύρει τους γιατρούς σε λάθος δρόμο», προσθέτοντας πως «όπως αυτοί έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να απεργούν έτσι και οι πολίτες έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας».
Σε ό,τι αφορά τα σχέδια του υπουργείου για τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Μπέζας τονίζει πως «δεν μπορεί να θέτουν όρους και δεν μπορούν να έχουν ως μοναδικό τους αίτημα να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα ουδείς γιατρός και οδοντίατρος του ΕΟΠΥΥ».
Συμπλήρωσε πως «από τη στιγμή που υλοποιείται μια μεταρρύθμιση θα γίνει αξιολόγηση και των δομών και του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ».
«Εμείς το μόνο για το οποίο δεσμευόμαστε είναι ότι είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, θέλουμε να υπάρξει συναίνεση, θέλουμε να υπάρχει συνεννόηση και επίσης δεσμευόμαστε ότι σύντομα θα έχουμε ένα νέο, αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο οποίο θα υπάρχει καθολική πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών» καταλήγει.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα