Η ρωσια συνεχιζει τις παραδοσεις οπλων στη συρια

20:03 11/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Ρωσία θα συνεχίσει τις παραδόσεις όπλων αεράμυνας στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο υποδιευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας Βιάτσεσλαβ Τζιρκάλν, όπως μετέδωσε το... ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Όπως είπε ο ίδιος, η Ρωσία θα συνεχίσει «να τιμά» τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί το 2008 με τη Συρία για την επισκευή ελικοπτέρων ενώ επέμεινε ότι η Μόσχα δεν παραβιάζει καμία από τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Το Συριακό Εθνικό
Συμβούλιο (ΣΕΣ) ανέφερε ότι η ρωσική υποστήριξη στην Δαμασκό επιτρέπει στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ να συνεχίζει τη βία, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρός του ΣΕΣ Αμπντελ Μπάσετ Σάιντα.

Από την πλευρά του ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν άρχισε να ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις συνομιλίες του αυτή την εβδομάδα με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη στην Δαμασκό, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση στη Συρία.

Ο Αναν είπε ότι συμφώνησε με το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ σε μια προσέγγιση για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Στο Ιράκ, ο πρεσβευτής της Συρίας αποστάτησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή της εξέγερσης εναντίον του Ασαντ, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Ναουάφ αλ Φάρες θα είναι, εάν η είδηση αυτή επιβεβαιωθεί, ο πρώτος ανώτατος Σύρος διπλωμάτης ο οποίος αποστατεί.

Εν τω μεταξύ συγκρούσεις ξέσπασαν στη συνοικία Κάνταμ της Δαμασκού, ενώ σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως το μεσημέρι σήμερα σε όλη τη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα