Η πρώτη μετεκλογική επίθεση τσίπρα σε κυβέρνηση μμε

19:42 5/8/2019 - Πηγή: Fimotro
Ομιλία με αριστερό περιεχόμενο, συνθήματα και χωρίς κανένα νόημα για τη μεσαία τάξη και τους επενδυτές

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος προσπαθώντας να ανεβάσει του; αντιπολιτευτικούς τόνους γιατί πολιτικά και επικοινωνιακά το κόμμα του μετά τις εκλογές

έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί.

«Μόνοι σας απορρίψατε το σχέδιο που καταθέσαμε στους Θεσμούς που προέβλεπε τη μείωση των πλεονασμάτων κατά 1%. Και αυτή θα είναι η αιτία που θα αναγκαστείτε στον επόμενο προϋπολογισμό να περάσετε μέτρα λιτότητας. Κάνατε όμως σοβαρή προετοιμασία για να στήσετε ένα κομματικά ελεγχόμενο κράτος. Μετατρέπετε το πρωθυπουργικό γραφείο σε λεβιάθαν με στρατιές μετακλητών. Υποβαθμίζετε ελεγκτικά σώματα, καταργείτε το θεσμό του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, παρεμβαίνετε απροκάλυπτα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού», ανέφερε.

Σχολίασε επίσης ότι τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης «θα τις ζήλευε ακόμη και η κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία», «μπορεί και η κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία, αν λάβουμε υπόψη μας και τους υμνητές της Χούντας που έχετε διορίσει σε κυβερνητικές θέσεις».

Πυρά κατά της κυβέρνησης για ΕΥΠ, Γ.Γ. Τουρισμού και Ελληνικό

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης για μια σειρά από επιλογές προσώπων σε κρατικούς οργανισμούς και υπουργεία:

«Πριν από λίγο δώσατε στη δημοσιότητα το βιογραφικό του κ. Κοντολέοντα, του νέου διοικητή της ΕΥΠ. Τοποθετήσατε έναν άνθρωπο που η περγαμηνή του ήταν ότι είχε διατελέσει σε εταιρεία security. Η ΕΥΠ δεν είναι εταιρεία security. Ορίσατε τρεις υποδιοικητές στην ΕΥΠ, ενώ υπάρχουν εκ του νόμου δύο θέσεις. Ως πρωθυπουργός είχα δώσει εντολή στον κ. Ρουμπάτη, να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για όλα τα κρίσιμα θέματα. Και ο κ. Μητσοτάκης το παραδέχτηκε. Ελπίζω να μην υπάρξει αντιθεσμική συμπεριφορά από το νέο διοικητή της ΕΥΠ.

Τοποθετήσατε γενικό γραμματέα Τουρισμού έναν υμνητή της Χούντας. Και αντί να τον αποπέμψετε, αποπέμψατε τον διοικητή του ΕΟΤ. Δεν μπορούσατε φυσικά να αποπέμψετε τον ταμεία του ιδρύματος Μητσοτάκη.

Περάσατε χαριστική τροπολογία κατ εντολή προφανώς της εταιρείας, που αλλάζει τους όρους δόμησης στο Ελληνικό. Όσα χατίρια και να κάνετε στον επενδυτή του Ελληνικού, εάν δεν έχει λεφτά δεν θα ξεκινήσει η επένδυση».

Keywords
Τυχαία Θέματα