Η προσωπικη φιλια του σαλλα με τον ντραγκι διεσωσε το τραπεζικο συστημα

16:53 28/6/2015 - Πηγή: Fimotro
ΤΗΛΕΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μια προσωπική φιλία, την οποία σχεδόν όλοι γνωρίζουν, αλλά λίγοι είναι σε θέση να ξέρουν τι ρόλο έπαιξε στην σημερινή...
απόφαση της ΕΚΤ καθόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό την συνέχιση της χρηματοδότησης του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος. Η προσωπική σχέση του Μ. Ντράγκι με τον Μ. Σάλλα αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, τον καθοριστικότερο παράγοντα για να μην
βγουν οι Ελληνικές τράπεζες από την πρίζα της μηχανικής υποστήριξης με συνεχή ρευστότητα από τον ELA.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μ. Σάλλας και ο Μ. Ντράγκι συνομίλησαν τις τελευταίες ημέρες αρκετές φορές στο τηλέφωνο με κύριο στόχο τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος στην περίπτωση που συνεχισθούν οι εκροές καταθέσεων στα υποκαταστήματα των Ελληνικών τραπεζών.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο ELA παραμένει σταθερός για τις ελληνικές τράπεζες. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ήταν σε εξέλιξη από τις 12 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας, παραμένει αμετάβλητο στα επίπεδα της Παρασκευής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ πριν από λίγο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η ΕΚΤ λαμβάνει υπόψιν της την απόφαση της Κυβέρνησης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος καθώς και την απόφαση του Eurogroup για τη μη παράταση του ελληνικού προγράμματος/. Δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με την Τράπεζα της Ελλάδας για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ βρίσκεται σε ετοιμότητα να αναθεωρήσει την απόφασή που έλαβε σήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η προσωπικη φιλια του σαλλα με τον ντραγκι διεσωσε το τραπεζικο συστημα,