Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ECOFIN

13:59 8/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Οι όροι και το ύψος του πακέτου διάσωσης της Πορτογαλίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης συνόδου των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στη Βουδαπέστη...

Η Λισαβόνα αναμένεται να καταθέσει σήμερα επισήμως το αίτημα για ένταξη στον μηχανισμό στήριξης ωστόσο αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες αναφορικά με τις δυνατότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης Σόκρατες να αναλάβει δεσμεύσεις ενόψει μάλιστα και των εκλογών της 5ης Ιουνίου.
Κύκλοι της Κομισιόν επισημαίνουν την περίπτωση της Ιρλανδίας όπου οι διαπραγματεύσεις για
τους όρους της διάσωσης διήρκησαν 6 εβδομάδες, δίνοντας περιθώριο διαβούλευσης με όλα τα κόμματα, τις παραγωγικές τάξεις αλλά και τα συνδικάτα της χώρας.
Ο Πορτογάλος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε δηλώσεις του τόνισε την "εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της Πορτογαλίας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχοντας την αλληλεγγύη των εταίρων της".
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος δανεισμού της Λισαβόνας αυξήθηκε απότομα μετά την παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μειοψηφίας, η οποία νωρίτερα είχε αποτύχει να περάσει το τέταρτο -μέσα σε ένα χρόνο- πακέτο αυστηρής λιτότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα