''η πολιτικη αβεβαιοτητα στην ιταλια φρεναρει την ανακαμψη''...

21:34 17/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη θέση ότι η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία φρενάρει την ανάκαμψη διατύπωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Όλι Ρεν από τη Ρώμη...

«Στην περίπτωση της Ιταλίας, όπου η οικονομία δείχνει ακόμη σημάδια αδυναμίας, η πολιτική αβεβαιότητα φρενάρει τις επενδύσεις και την ανάκαμψη», δήλωσε ο Ρεν ενώπιον ιταλών γερουσιαστών.
Υπενθυμίζεται ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται σε φάση πολιτικής αβεβαιότητας, καθώς η δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απειλεί να αποσύρει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση.
Το ΑΕΠ
της Ιταλίας οπισθοχώρησε το β' τρίμηνο κατά 0,3% σε σχέση με το α' τρίμηνο, όμως η ιταλική κυβέρνηση περιμένει ότι η χρονιά θα ολοκληρωθεί με την αρχή μιας ανάκαμψης και την έξοδο από την ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο.
Το πρόβλημα είναι ότι ουδείς είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, η οποία στηρίζεται από ένα πρωτοφανή συνασπισμό αριστεράς-δεξιάς, θα εξακολουθεί να υφίσταται στο τέλος του χρόνου και η αβεβαιότητα αυτή επιβαρύνει την οικονομική συγκυρία της χώρας.
Η δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απειλεί τακτικά με κυβερνητική κρίση αν ο Καβαλιέρε στερηθεί την κοινοβουλευτική εντολή του μετά την οριστική καταδίκη του, στις αρχές Αυγούστου, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, τα τρία από τα οποία αμνηστεύθηκαν.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα