Η νδ στη κυβερνηση! η αριστερα στην εξουσια!!!

11:47 27/9/2013 - Πηγή: Fimotro

ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ!
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Τη δόξα του ΠΑΣΟΚ και του μαίτρ των συνθημάτων της δεκαετίας του '80 Ανδρέα Παπανδρέου, «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία!» υιοθετεί το κυβερνητικό σχήμα. «Η ΝΔ στην...
κυβέρνηση
η αριστερά στην εξουσία!» κάνει πράξη η Νέα Δημοκρατία. Είναι γεγονός ότι η ΝΔ, ποτέ δεν έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια προς τους φίλους ψηφοφόρους της αλλά και στελέχη τα οποία δεν ήταν συστημικά. Προσωπικά έζησα βαθειά στο πετσί μου τέτοιες συμπεριφορές. Πάντα είχε ένα κόμπλεξ για τα «παιδιά» της απέναντι των άλλων κομμάτων.
Φίλος με κοινωνική, καλλιτεχνική και κομματική προσφορά με πήρε λοιπόν τηλέφωνο εκνευρισμένος και άρχισε να φωνάζει: Να πεις στο φίλο σου..τον Παναγιωτόπουλο να πάει... να βρει αριστερούς να τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Γιατί τον ρώτησα; Μα δεν είδες ποιους διόρισε στο ΕΚΚ; Και άρχισε να αραδιάζει ονόματα. Tώνης Λυκουρέσης πρόεδρος, φοίβη Αγγελοπούλου σύζυγος Θ.Αγγελόπουλου αντιπρόεδρος, Πέτρος Μάρκαρης, Ελίζ Ζαλαντώ, Ίρις Ζαχμανίδου, Χένινγκ Κάμρε, Αντώνς Κοτζάς, Γενικός δ/ντής, Γρηγόρης Καραντινάκης εκ Ρωσίας...Καλά, μου λέει, μέσα σε 2 εκατ. που ψήφισαν τη ΝΔ δε βρήκαν 10 αξιόλογα πρόσωπα να επανδρώσουν 5 οργανισμούς ανάλογα με τη δύναμη των κομμάτων; Αλλά γι' αυτό βρίσκεται στο 20% ενώ θα έπρεπε να είναι 40%. Και συνέχισε δυνοντάς μου και άλλες πληροφορίες. Κοίταξε το ΔΣ του Εθνικού θεάτρου, το Κρατικό θέατρο βορείου Ελλάδος, διάφορες επιτροπές, καλά δεν ντρέπονται λίγο... με ψευτοκουλτουριάρηδες και ψευτοδιανοούμενους που επιλέγουν;
Είπε και πολλά άλλα πάνω στον Θυμό του αλλά δεν γράφονται...Είναι δυνατόν συνέχισε: Ο Γιάννης Σμαραγδής να λέει μια μαντινάδα στον Σαμαρά και ύστερα να πηγαίνει στο Κέντρο Κινηματογράφου και να παίρνει προκαταβολή 50.000 ευρώ για τη νέα του ταινία; Εγώ αν του πω δύο μαντινάδες θα πάρω το...Ο φίλος μου δεν είχε άδικο. Αυτή είναι η τακτική της ΝΔ.
Να θυμίσω ότι στο 7μελές ΕΣ της ΝΕΡΙΤ υπάρχει ένας συνταξιούχος δημοσιογράφος. Οι προσλήψεις στο «μόρφωμα» ΔΤ, όπως μου είπαν από τις εγκαταστάσεις της ΥΕΝΕΔ το 90%, δεν είναι μόνο άσχετο, επαγγελματικά, αλλά δεν δούλεψε ποτέ, προερχόμενο από τον κεντροαριστερό χώρο. Το ίδιο και η κλειστή ομάδα Καψή-Μάναλη. Σοφιανόπουλος, Μπράμος, Κοντιζάς, Λουριδάς, Γεωργακόπουλος κ.ά. και ο αόρατος Κουμπουτζίδης.
Θα ήθελα να θυμίσω στους φίλους Νεοδημοκράτες και Πασόκους και το γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η συμπάθεια αυτή προς τους αριστερούς και σοσιαλιστές από τη ΝΔ, έχει βαθιές ρίζες που ανάγονται από την εποχή της μεταπολίτευσης. Έχω δεκάδες περιστατικά να διηγηθώ. Θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και εσείς βγάλτε τα συμπερασματά σας. Εδώ είμαστε!
Βρισκόμαστε στα μέσα του 1981 και σε προεκλογική περίοδο. Γενικός διευθυντής στην ΕΡΤ ο Ν.Δεληπέτρος. Υψηλόβαθμο στέλεχος και φίλος, υπηρετούσε στο ραδιομέγαρο. Σήμερα έχει υψηλή θέση και γραφείο στο Κολωνάκι. Ζήτησε τότε τη βοηθειά μου διότι θα κατέβαινε στις εκλογές β' Αθήνας προερχόμενος από πολιτικό τζάκι μετά από επιθυμία Γ.Ράλλη. Του σύνέστησα λοιπόν, πριν οργανωθούμε να συναντηθεί με τον δ/ντή προσωπικού Δ.Φ. και να ζητήσει καταστάσεις, διευθύνσεις, Νεοδημοκρατών. Υπολογίζοντας, ότι από τις 2.000 περίπου εργαζομένων, 1000-1500 άτομα θα ανήκουν στο χώρο της ΝΔ. Συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε σε δυο τρεις μέρες όταν θα είχε τις καταστάσεις. Όταν ανέβηκα στο γραφείο του μετά από δυο μέρες, με κοίταξε σκωπτικά και χαμογέλασε, λεγοντάς μου: Καλά μου λέει, με δουλεύεις; Μου έδωσε μόνο 153 ονόματα. Γιατί τον ρώτησα; Μου είπε να πάω να ρωτήσω το Νανά (Θανάσης Τσαλδάρης-κυβερνητικός εκπρόσωπος, προϊστάμενος ΕΡΤ), διότι όταν του έλεγα(ο δ/ντής προσωπικού)να διορίσουμε δικά μας παιδιά αυτός έλεγε άστους, αυτοί είναι δική μας, θα μας ψηφίσουν, να διορίσουμε αριστερούς και Πασόκους, που τους έχουμε ανάγκη. Τέτοια νοοτροπία υπήρχε. Από τότε μέχρι σήμερα η ΝΔ σε συνδικαλιστικές εκλογές ποτέ δεν πήρε πάνω από 10%, ενώ τα τελευταία χρόνια που ήταν κυβέρνηση έπεσε ακόμα χαμηλότερα και τώρα είναι υπό διάλυση ο κομματικός μηχανισμός της ΕΡΤ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει, επί Ρουσσόπουλου, το κυνήγι των Νεοδημοκρατών της ΕΡΤ, από Παναγόπουλο, Χουλιάρα, Σπυρόπουλο, Μπράμο που δεν ήθελαν να τους βλέπουν στα πόδια τους; Αυτή ήταν και είναι η ΝΔ. Αγκάλιαζε πάντα αριστερούς, συστημικά στελέχη και φελλούς πολλές φορές και όχι αξιοκρατία. Χαρακτηριστική είναι περίπτωση κορυφαίου υπουργού 1990, που ζήτησε από στελέχη να διορίσουν κλητήρα στη βουλή συνεργάτη του. Σήμερα το πρόσωπο αυτό είναι υπουργός!!!
Πιστεύω, ότι μετά από τόσα χρόνια «πλάνης», έχει αρχίσει η απογαλακτοποίηση των Νεοδημοκρατών και αυτό θα φανεί στις προσεχείς εκλογές όποτε και αν γίνουν.
Αυτά για να μην πω περισσότερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα