'η κυβερνηση θα πληρωσει ''...

21:16 29/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση με το Σύλλογο Υπαλλήλων των τέως Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει ...
την ανελευθερία.
«Το ΚΚΕ συνεχίζει, δεν ξεχνά και είναι στο πλευρό όλων των εργαζόμενων, που έχουν ανάγκη να ξεκινήσει πάλι το κατασκευαστικό πρόγραμμα του οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού
της Εργατικής Εστίας. Ανεξάρτητα από τη διάλυση των φορέων αυτών, με το οποίο διαφωνούμε, το πρόγραμμα πρέπει να συνεχιστεί . Ταυτόχρονα, ακριβώς υποστηρίζοντας αυτά τα προγράμματα, υποστηρίζουμε και τους εργαζόμενους στους δύο αυτούς οργανισμούς, οι οποίοι βεβαίως εντάχθηκαν στον ΟΑΕΔ, αλλά πολύ φοβόμαστε μέσα από την κατάργηση στην ουσία του έργου αυτού, στο τέλος θα καταργήσουν τους ίδιους τους εργαζόμενους ή ένα πολύ μεγάλο μέρος, από τη στιγμή που θα θεωρηθεί ότι δεν έχουν αντικείμενο δουλειάς. Διεκδικούμε λοιπόν και τα δύο», δήλωσε αρχικά η Αλέκα Παπαρήγα και στη συνέχεια επεσήμανε τις πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν:
«Καταρχήν υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Ημιτελείς κατασκευές, παραχωρητήρια, μια σειρά εργασίες που πρέπει να γίνουν και από αυτή την άποψη υποστηρίζοντας τους εργαζόμενους, υποστηρίζουμε και το γενικότερο έργο υπέρ του υπόλοιπου λαού, υποστηρίζοντας το δικαίωμα του λαού στην εργατική κατοικία και στον κοινωνικό τουρισμό, υποστηρίζουμε και το δικαίωμα στη δουλειά και στη μισθοδοσία των εργαζομένων στους δύο οργανισμούς».
Η γ.γ του ΚΚΕ, μίλησε και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τονίζοντας ότι « απάντηση αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι πανελλαδική, καθολική απ’ όλους τους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες που υποφέρουν και ταυτόχρονα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη από τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό. Δε μπορεί να χωρίσουμε τεχνητά την αγροτική παραγωγή από τη βιομηχανική παραγωγή και απ’ όλους τους άλλους τομείς και τις δραστηριότητες που απασχολούν εργαζόμενους.
Εδώ μπορεί να δει κανείς μια καθαρή αναμέτρηση. Από τη μια μεριά βρίσκονται οι αγρότες που έχουν δίκαια αιτήματα και από την άλλη μεριά υπάρχουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, που έχει βάλει στοίχημα να σταματήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να απελευθερώσουν τους δρόμους. Όσο ελεύθεροι και να είναι οι δρόμοι της χώρας, όταν ο λαός πεινάει και υποφέρει αυτή την ανελευθερία δε μπορεί να την ανεχθεί και αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα πληρώσει ακριβά. Και όσοι στηρίζουν και ανέχονται την πολιτική της θα την πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά».
Keywords
Τυχαία Θέματα