Φορτσακης : η κυβερνηση κωφευει στη σπαραχτικη φωνη των πανεπιστημιακων...

10:46 14/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Ότι «κωφεύει» στη σπαραχτική φωνή των πανεπιστημιακών κατηγορεί την κυβέρνηση ο Θεόδωρος Φορτσάκης...
ο οποίος σε δήλωσή του με αφορμή την επιστολή των Πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων για την κατάληψη της Πρυτανείας, υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί την κατάσταση «απαθής».

Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, η συνεχιζόμενη για 15 ημέρες κατάληψη του κεντρικού
κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών «έχει επιφέρει την κατάλυσή του» και έχει μετατρέψει το κέντρο της Πρωτεύουσας σε «άντρο ανομίας».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «η κυβέρνηση κωφεύει στη σπαραχτική φωνή των πανεπιστημιακών» και υπογραμμίζει ότι η ανοχή της «ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους».

Μάλιστα, ο κ. Φορτσάκης αναφέρει πως η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση οποίος, όπως τονίζει, «αδρανεί επικαλούμενος τον κ. Βούτση». Παράλληλα, υποστηρίζει ότι για την κατάσταση ευθύνεται ακόμη ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτά, «που με τις επιθέσεις του κατά της αριστείας απαξιώνει το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της Χώρας» και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, «που σπεύδει να ικανοποιήσει τους καταληψίες αποφυλακίζοντας τους δολοφόνους τρομοκράτες».

«Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας παρακολουθεί απαθής», αναφέρει και καταλήγει σημειώνοντας: Επιτέλους, έλεος για το Πανεπιστήμιο και την παιδεία μας!».
Keywords
Τυχαία Θέματα