Η κομισιον εγκρινει την λιστα βαρουφακη

15:00 24/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεσμεύθηκε να υλοποιήσει η νέα ελληνική θα αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για να συμφωνήσουν οι εταίροι σε τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης για την Eλλάδα, ανέφερε η Κομισιόν πριν από λίγο...

«Οι υπηρεσίες της Κομισιόν εξέτασαν προσεκτικά τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis και ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Pierre Moscovici σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem.

"Κατά την
άποψη της Επιτροπής, η λίστα αυτή είναι επαρκώς ολοκληρωμένη ώστε να αποτελέσει ένα βάσιμο σημείο εκκίνησης για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης", είπαν.
Η επιστολή ανέφερε ότι η Κομισιόν προσβλέπει να εργαστεί με τη νέα ελληνική διοίκηση για να εξειδικευθούν οι δεσμεύσεις και να πάρουν τη μορφή συγκεκριμένων δράσεων.
Νωρίτερα πηγή της Κομισιόν θεωρεί ότι η λίστα Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εστάλη προς έγκριση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) είναι επαρκής, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν.

«Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε η πηγή.

«Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η λίστα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να λάβει παράταση τεσσάρων μηνών στη χρηματοδότηση της χώρας έφθασε «εγκαίρως» στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης ελήφθη εγκαίρως», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Λάβαμε την επιστολή, αρκετά αργά χθες το βράδυ, αλλά έγκαιρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου -μεταξύ άλλων- θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.

Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης υπογράμμισε ακόμη «ότι τώρα την εξετάζουμε», ενώ, κληθείς να απαντήσει εάν κρίνεται επαρκής η συγκεκριμένη επιστολή, περιορίστηκε να δηλώσει: «θα σας ενημερώσουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα