''η κοινωνια δεν αντεχει αλλα μετρα λιτοτητασ''...


Την ανάγκη να εγκαταλείψει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.)την πολιτική της αυστηρής λιτότητας επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Die Welt» ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Τέτοιου είδους ...
μέτρα ενέχουν κοινωνικούς κινδύνους είπε και έφερε ως παράδειγμα την άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και την ενίσχυση των ακροδεξιών σχηματισμών σε όλη την Ευρώπη.
Ο έλληνας υπουργός αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένει κοινοτική στήριξη
για να επιτύχει το ταχύτερο δυνατόν ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας υπογραμμίζοντας πως «Ούτε η πραγματική οικονομία ούτε η κοινωνία ούτε, πολύ περισσότερο, το πολιτικό σύστημα, μπορούν να αντέξουν περαιτέρω μειώσεις και επιπλέον φόρους...σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη σημερινή ανεργία και βεβαίως ούτε μια εκρηκτική αύξηση της».
Παράλληλα προσπαθεί να φανεί καθησυχαστικός λέγοντας πως οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα πατάξει και θα τιμωρήσει τη βία από όπου και αν προέρχεται.
«Θα προτείνουμε νέους νόμους κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των νεοναζιστικών πρακτικών», δηλώνει και κάνει λόγο για την ανάγκη αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης.
«Δεν μπορούμε να αντέξουμε τόσους μετανάστες»

Ωστόσο ο υπουργός ζητεί τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των παρανόμων μεταναστών και την αλλαγή του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», λέγοντας πως το βάρος που σηκώνει η Ελλάδα είναι δυσανάλογο με το μέγεθος της χώρας.
«Δεν μπορούμε να αντέξουμε ποσοστό 10% παράνομων μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού. Σκεφθείτε: θα μπορούσε η Γερμανία, που έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, να αντιμετωπίσει 10 εκατομμύρια μετανάστες; Πώς να το αντέξει αυτό η Ελλάδα με τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες της;» τονίζει στη συνέντευξή του ο κ. Μιχελάκης.
«Πρέπει να μοιράσουμε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική τους δυνατότητα, τους παράνομους μετανάστες που δεν μπορούν να σταλούν πίσω στην πατρίδα τους», συνεχίζει ο υπουργός.
«Ναζιστικό μόρφωμα η Χρυσή Αυγή»
Μάλιστα ο υπουργός αποδίδει την άνοδο της Χρυσής Αυγής, την οποία και αποκαλεί ναζιστικό μόρφωμα, στο μεγάλο αριθμό των παράνομων μεταναστών διευκρινίζοντας ωστόσο πως «όσοι ψήφισαν στις εκλογές Χρυσή Αυγή ή πρόσκεινται φιλικά σε αυτήν δεν είναι όλοι νεοναζί αλλά απογοητευμένοι άνθρωποι που έπεσαν στην παγίδα, καθώς η Χρυσή Αυγή προσπάθησε «να χτίσει τον μύθο ότι έχει τη δύναμη να απαλλάσσει τις γειτονιές από τους λαθρομετανάστες και να βοηθάει τους πεινασμένους».
Απαντώντας δε σε ερώτηση πώς η Χρυσή Αυγή μπορούσε τόσο καιρό να εγκληματεί, ο κ. Μιχελάκης εξηγεί ότι τώρα μόνο υπάρχουν επαρκή στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν την ίδρυση εγκληματικής οργάνωσης και προσθέτει ότι η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα έσπασε τη σιωπή.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα