''η γσεε δε συμφωνησε για αλλαγες στον συνδικαλιστικο νομο''...

21:58 2/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Mε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος αποσαφηνίζει ότι η Συνομοσπονδία διαφώνησε με οποιαδήποτε αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο ...
στη συνάντηση της Γενεύης υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και κάνει λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα κατά των συνδικαλιστών .

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παναγόπουλου είναι η εξής:

«Όποιος διαβάσει το τελικό ανακοινωθέν του ILO με τα συμπεράσματα της τριμερούς συνάντησης οδηγείται αβίαστα και ασφαλώς
στα εξής:

- ΟΧΙ στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

- ΟΧΙ στην ανταπεργία των εργοδοτών

- ΝΑΙ στο σύστημα σταθερής και απρόσκοπτης απόδοσης των εισφορών προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ….ούτε αστερίσκοι, ούτε υποσημειώσεις.

Είναι λυπηρό ότι ορισμένα μέσα «αναμάσησαν» κυβερνητικά επιχειρήματα -αν όχι προπαγάνδα - κατά των συνδικάτων και των συνδικαλιστών.

Για όποιον αντιλαμβάνεται τη δύσκολη και κρίσιμη φάση της χώρας και του λαού της, είναι εύκολο να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν να κυριαρχείται ο δημόσιος διάλογος για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Άλλωστε ο Ελληνικός λαός ταλαιπωρείται από τις ανεπάρκειες του πολιτικού συστήματος και όχι απ’ αυτές των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αλήθεια ποιο είναι το πρωτεύον; H ατιμωρησία και ο «Nόμος Περί Ευθύνης Yπουργών» ή η διαφάνεια στα συνδικάτα για τα οποία «κόπτεται» η Εκτελεστική Εξουσία»; (δηλαδή οι Υπουργοί).»
Keywords
Τυχαία Θέματα