Η «γκαφα» σαμαρα-νεριτ, σε αλλο χωρο και φοντο με τσιπρα-ερτ!

10:50 30/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Ερώτηση: Ποιος είναι ο μεγαλυτερό σας εφιάλτης;
Αλέξης Τσίπρας: «Ο φόβος».
Αυτό απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση «δημοσιογράφων της ΕΡΤ» στην...
χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στο πρώτο κρατικό κανάλι.
Και δεν είχε άδικο. Τι άλλο θα μπορούσε να περιέχει η απαντησή του, από το ...φόβο(!).

Μόνο που τη «γκάφα» Σαμαρά επαναλάμβανε ο Αλέξης Τσίπρας
σε άλλο χώρο και άλλο φόντο. Ο τότε πρωθυπουργός έκανε τη γκάφα μέσα στο Μαξίμου σε μια συνέντευξη «παρωδία» στις 27-12-2014 προς το μόρφωμα της «ΔΤ-ΝΕΡΙΤ» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Ευθυμίου και Γιάννη Τρουπή. Η συνέντευξη, είχε επικριθεί πανταχόθεν και οι δημοσιογράφοι είχαν χαρακτηριστεί «γλάστρες», που ντρόπιαζαν τη δημοσιογραφία. Ακόμα είχε προκαλέσει και την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, με αποδιοπομπαίους τράγους τα δύο πρόσωπα του μορφώματος. Τα βέλη είχαν πέσει βαριά και πάνω στο Σαμαρά διότι αυτός είχε κλείσει την εκπομπή!

Χθες η παρωδία του Μαξίμου επανελήφθη μέσα στο άλλο «μόρφωμα» του Ραδιομεγάρου που ονόμασαν ΕΡΤ, με διαφορετικά πρόσωπα και σκηνικό. Δεν θα μπω στην ουσία της συνέντευξης διότι δεν είχε τίποτα να δώσει. Απλά θέλω να πω ότι η «γκάφα» Σαμαρά ήταν λιγότερο επώδυνη από την «γκάφα» Τσίπρα να βγει από την ΕΡΤ τι συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αυτοί που τον συμβούλευσαν επικοινωνιακά να δώσει τη συνέντευξη στην ΕΡΤ έκαναν τραγικό λάθος, χειρότερο και από τον Σαμαρά.

Εδώ κομβικό ρόλο, και μοιραία πρόσωπα ήταν οι υπουργοί επικρατείας. Ο τότε Δημήτρης Σταμάτης και σήμερα ο Νίκος Παππάς. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο και πόσο επηρεάζουν Σαμαρά-Τσίπρα και οι δυο, τους καταλογίζουν γκάφες και αποφάσεις που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Χθες μάλιστα λίγη ώρα νωρίτερα πριν τη συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς βρισκόταν στο MEGA-τυχαία;-ως ανάχωμα μιλώντας για το δημοψήφισμα και τις ευεργετικές ουσίες που περιέχει το φάρμακο, όσοι το πάρουν μετά τη χορηγησή του στις 5 Ιουλίου. Βέβαια ο ίδιος ο λαός, δεν γνωρίζει τις παρενέργειες του φαρμάκου που προκαλούν αλλεργικό σοκ με ανεπανόρθωτες ...βλάβες!

Μένοντας όμως στη συνέντευξη Τσίπρα, θα ήθελα να πω ότι και οι δυο χρησιμοποίησαν το κρατικό-κομματικό κανάλι για ίδιον όφελος και με τους ίδιους όρους. Ας πάψουν επιτέλους να μιλάνε για αξιοπιστία και πλουραλισμό. Οι δυο δημοσιογράφοι που «ανέκριναν» τον Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Χαρίτος και Αντώνης Αλαφογιώργος, έκαναν ακριβώς την ίδια δουλειά που έκαναν και οι συνάδελφοί τους. Αν ήταν «γλάστρες» οι προηγούμενοι, γλάστρες ήταν και οι τωρινοί. Δεν είδα όμως καμιά αντίδραση για τη συνέντευξη Τσίπρα. Ίσως πρόσφατα «ποτίστηκαν» με αρκετό νερό και έγιναν πιο ανθεκτικές!!!

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας σε αντίθεση με τον Σαμαρά δεν έκλεισε την εκπομπή. Έκανε κάτι άλλο. Ευχήθηκε στην ΕΡΤ καλή επιτυχία και ελευθερία. Κάτι όμως που και ο ίδιος δεν πίστευε. Από τη δύσκολη θέση, τον έβγαλαν οι δύο δημοσιογράφοι, όχι «γλάστρες!» Πάνος Χαρίτος και Αντώνης Αλαφογιώργος, που τον ενημέρωσαν ότι έχουν καλέσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθεί στην προσκλησή τους.

Είναι γνωστό βέβαια, ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ακούει για ΕΡΤ, παθαίνει αλλεργία. Λέτε να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να δούμε το Σαμαρά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ; Αυτό θα είναι η είδηση του Αιώνα!!!

Άντε γεια!
Keywords
Τυχαία Θέματα