''η γερμανικη πολιτικη στην ελλαδα καθιστα αδυνατη την επιστροφη των δανειων''...

15:37 10/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Η πολιτική λιτότητας που επέβαλε η Γερμανία στην Ελλάδα κατέστησαν αδύνατη την επιστροφή των δανείων στο εγγύς μέλλον, και συνιστά ρίσκο από πλευράς της γερμανικής κυβέρνησης που θα ζημιώσει κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ...
τους Γερμανούς φορολογούμενους, εκτιμά ο ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι.

«Με την επιμονή της στο πρόγραμμα περικοπών που παρουσιάζεται ως πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η καγκελάριος ρισκάρει απιστία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων
σε βάρος των φορολογουμένων», προειδοποιεί ο κ. Γκίζι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε πως «κάθε νοικοκυρά γνωρίζει ότι ο γείτονάς της, για να της επιστρέψει τα δανεικά, πρέπει να πάει καλά. Στην ευρωκρίση όμως η γερμανική κυβέρνηση επέμεινε πεισματικά ότι εξυγιαίνεται κανείς με την λιτότητα. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει και η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν λειτουργεί».

«Οι επιβληθείσες, κυρίως από την γερμανική κυβέρνηση, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, όχι μόνο ώθησαν την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση και κοινωνικά προβλήματα, αλλά κατέστησαν και αδύνατη την επιστροφή των δανείων στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ της Αριστεράς, εκτιμώντας πως αυτή η πολιτική καθιστά τώρα αναγκαία μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία, επισημαίνει, θα κοστίσει στη Γερμανία πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα