Η φουσκα τζημερου...

00:48 7/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και μέσα στα άλλα ευτράπελα που κατά καιρούς έχει γνωρίσει ο έρημος αυτός τόπους πριν περίπου δυο μήνες μας αποκαλύφθηκε, μάλλον από το απόλυτο πουθενά, ακόμα ένα. Ακούει στο όνομα Θάνος Τζήμερος και ''προσγειώθηκε'' στο...
πολιτικό μας σκηνικό ως επικεφαλής μιας πολιτικής κίνησης που φέρει το ελπιδοφόρο όνομα '' Δημιουργία ξανά
'' που στόχο είχε να αποτελέσει εναλλακτική λύση χτυπώντας το υφιστάμενο παλιό και φθαρμένο πολιτικό μας σύστημα.
Και όταν μπήκε στην πολιτική αρένα μάθαμε γι' αυτόν, ανάμεσα σε άλλα, ότι είναι 50άρης, ότι κατάγεται από το Βόλο και ότι προέρχεται από το χώρο της διαφήμισης. Και καθώς, όπως συνήθως κάθε νέο, διαπιστώσαμε ότι είχε δημιουργήσει '' ρεύμα '' περιμέναμε με ενδιαφέρον και προσοχή να τον ακούσουμε να αρθρώνει πολιτικό λόγο. Μέχρι τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως έδειξε και το ποσοστό που έλαβε, δεν τα πήγε και άσχημα, αφού κατάφερε και συγκέντρωσε 2,15%, γεγονός που μάλλον τον ενθάρρυνε ώστε, με σκοπό να αυξήσει τα ποσοστά στις επαναληπτικές εκλογές, θα συμμαχήσει με τη '' Δράση '' του Στέφανου Μάνου.
Το αισιόδοξο σκηνικό της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης έχει αλλάξει δραματικά για τη '' Δημιουργία ξανά ''. Στα πιο δύσκολα, στα πιο βαθιά, οι όποιες διαφημιστικές '' περγαμηνές '' Τζήμερου δεν φαίνονται να βοηθούν. Αλλά ούτε και η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού που επαγγέλλεται φαίνεται να έχει βάση, αφού τα πρώτα πολιτικά του διαπιστευτήρια, ήταν μάλλον μετέωρα βήματα στο κενό, χωρίς καμία απολύτως πολιτική ουσία. Και όσο για την επιστολή του στην Α.Μέρκελ με την προσφώνηση '' Εξοχότατη '' που δεν αποτελεί παρά μια τυποποιημένη έκφραση που χρησιμοποιείται ευρέως στα Γερμανικά, αλλά και την επίμαχη φράση '' αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα '' για τις οποίες τόση αδικαιολόγητη φασαρία έγινε, θα έλεγα, ότι αποτελούν απλά δείγματα γραφής ενός ακαλλιέργητου πολιτικά ανθρώπου, του οποίου οι ιδεολογικές και διανοητικές καταβολές αποδεικνύεται ότι μάλλον δεν ενδιαφέρουν και δεν αφορούν ουσιαστικά κανέναν.
Keywords
Τυχαία Θέματα