Η ετεροθαλης αθελφη της αννας φρανκ χαρακτηρισε τον τραμπ ''χιτλερ''...

22:16 28/1/2016 - Πηγή: Fimotro
«Σύγχρονο Χίτλερ» φαίνεται πως χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ η ετεροθαλής ...
αδερφή της Άννας Φρανκ, Εύα Σλος.

Η 86χρονη Σλος, της οποίας η μητέρα παντρεύτηκε τον πατέρα της Άννας Φρανκ, αποκάλυψε την άποψη της για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει το προβάδισμα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια συνέντευξη για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η ετεροθαλής αδερφή της Φρανκ δήλωσε ανοιχτά πως: «Αν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακηρυχτεί Πρόεδρος των ΗΠΑ, θα πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς
συμπεριφέρεται σαν ένας άλλος Χίτλερ, υποκινώντας κύματα ρατσισμού».

Η Σλος δεν δίστασε να αναφερθεί και στην προσφυγική κρίση, συγκρίνοντας το δράμα των Σύρων με αυτό των Εβραίων. Όπως, μάλιστα, τόνισε η ίδια: «Θα μετρούσαμε λιγότερα θύματα στο Ολοκαύτωμα, αν ο κόσμος αποδεχόταν περισσότερους Εβραίους πρόσφυγες. Αλλά είναι ακόμα, πιο δύσκολο, τώρα για τους Σύρους πρόσφυγες γιατί προέρχονται από έναν πολύ διαφορετικό πολιτισμό».

Η Άννα Φρανκ γράφει το ημερολόγιό της

Η 86χρονη συμπλήρωσε ακόμα πως ο κόσμος αντιμετώπιζε την οικογένειά της «σαν να ερχόταν από το φεγγάρι», όταν κατάφεραν να φτάσουν στην Ολλανδία το 1938. Σύμφωνα με την ίδια: «Είχα σοκαριστεί γιατί δεν με αντιμετώπιζαν σαν έναν φυσιολογικό άνθρωπο».
Ακόμα, η Σλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένη από την παρούσα κατάσταση, σχολιάζοντας πως ο κόσμος «δεν έμαθε τίποτα από το παρελθόν».

Η οικογένεια των Σλος κρυβόταν από τους Ναζί, όπως και οι Φρανκ, αλλά μετά από προδοσία κατέληξε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης δυο χρόνια αργότερα. Η Εύα Σλος απελευθερώθηκε από το Άουσβιτς το 1945, σε αντίθεση με την Άννα Φρανκ, η οποία πέθανε από τύφο.
Keywords
Τυχαία Θέματα