Η εργασια μπορει να σε οδηγησει πολυ πιο ευκολα στο θανατο σε σχεση με τον πολεμο...

18:07 1/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Το να υπερασπιστείς την πατρίδα σου σε κατάσταση πολέμου μπορεί να μοιάζει ως το πιο επικίνδυνο πράγμα για τη ζωή σου. Κι όμως, όχι. Η εργασία μπορεί...
να σε οδηγήσει πολύ πιο εύκολα στο θάνατο, παρά ο πόλεμος! Απίστευτο, κι όμως αληθινό...

Έρευνα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) αποκαλύπτει ότι καταγράφονται πολλοί περισσότεροι θάνατοι από εργατικά ατυχήματα και ασθένειες που προκαλεί η εργασία, υποστηρίζοντας ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν από αυτά τα αίτια 2,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι!

«Οι θάνατοι από τον ιό Εμπολα βρίσκονται στη πρώτη θέση της ειδησεογραφίας.Και δεν είναι
λάθος αυτό. Ωστόσο, κανείς δεν ενημερώνει τον κόσμο για τους θανάτους που σχετίζονται με την εργασία», αναφέρει σε ομιλία του ο Guy Ryder, γενικός διευθυντής της Οργάνωσης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι το 2013 1,100 εργάτες έχασαν τη ζωή τους σε εργοστάσιο που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές. Με αυτό το παράδειγμα θέλησε να επισημάνει ότι είναι απαράδεκτο άνθρωποι να εργάζονται κάτω από επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες που είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα τους κοστίσει τη ζωή τους. Τέλος, σχολίασε ότι η συνολική δαπάνη που σχετίζεται με την κάλυψη ατυχημάτων και ασθενειών που προκαλούνται από την εργασία αγγίζει τα 2,8 τρις δολάρια σε όλο τον κόσμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα