''η επομενη δοση δεν αποτελει προτεραιοτητα για την κυβερνηση''...

18:16 12/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Η επόμενη δόση δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς το χρηματοδοτικό...
πρόβλημα της Ελλάδας είναι μικρό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε συνέντευξη στο France 24. Όπως είπε προτεραιότητα είναι να σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ηρωική την στάση της κυβέρνησης να μην νοιάζεται για τη δόση όσο για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, ώστε να μην λαμβάνει
άλλα χρήματα από την Ευρώπη.

Ερωτηθείς για το πότε τελειώνουν τα χρήματα στα δημόσια ταμεία, ο υπουργός δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενο η Ελλάδα να έχει μια δύσκολη αρχή το 2015.

"Το γνωρίζαμε από την αρχή ότι η περίοδος Ιανουαρίου – Μαρτίου θα είχε κάποια πισωγυρίσματα" είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του Έλληνα υπουργού και των Ευρωπαίων εταίρων, δήλωσε ότι "οι συζητήσεις ήταν έντονες αλλά πολιτισμένες".

"Όταν υπάρχει ειλικρίνεια υπάρχει και ένταση. Αλλά στη συνέχεια οι εντάσεις εξαλείφονται, λύνονται, και όταν γίνεται αυτό βελτιώνονται οι στρατηγικές και πολιτικές που εφαρμόζονται. Έτσι λειτουργεί η Ευρώπη" είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι όταν μιλάει κανείς ειλικρινά και λέει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας απέτυχε είναι λογικό να προκαλεί εντάσεις.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ελληνικό πρόβλημα προκαλεί ρίγη σε πολλούς Ευρωπαίους, οι οποίοι θα ήθελαν να το εξαφανίσουν, να το βάλουν στον αυτόματο πιλότο" πρόσθεσε αλλά τόνισε ότι η Ελλάδα "επέλεξε να μιλήσει με τους εταίρους με ειλικρίνεια και να τους πει ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν ήταν η εκταμίευση της δόσης αλλά η σταθεροποίηση της οικονομίας και η ανακοπή της πτωτικής πορείας της χώρας".
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα