Η ελληνικη κριση χρεους θα επηρεασει και τη χρηματαγορα της αυστραλιας

10:27 18/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Η κρίση χρέους της Ελλάδας θα επηρεάσει τη χρηματαγορά της Αυστραλίας, εκτιμά ο εκτελεστικός διευθυντής της μεγαλύτερης αυστραλιανής τράπεζας Commonwealth Bank of Australia, Ίαν Νάρεβ. Σε δηλώσεις του στην έγκριτη οικονομική...
εφημερίδα "Financial Review", o κ. Νάρεβ αποκαλύπτει, ότι η τράπεζα έχει λάβει
έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών που θα προκαλέσει η αποχώρηση ή έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Η Commonwealth Bank ανακοίνωσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος το πρώτο τρίμηνο του 2012. Ο κ. Νάρεβ εξηγεί, ότι το κέρδος της τράπεζας περιορίστηκε από το υψηλό κόστος δανεισμού κεφαλαίων από τη διεθνή χρηματαγορά εξ αιτίας της μεγάλης κρίσης χρέους της Ευρώπης.
υφήλιος, γενικά, και η χρηματαγορά ειδικότερα προσπαθούν να διαβλέψουν τις συνέπειες για την αυστραλιανή χρηματαγορά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που θεωρούν πιθανή. Ένας τραπεζικός οργανισμός σαν το δικό μας -και πολλοί άλλοι στον κόσμο- προετοιμάζονται για ένα τέτοιο σενάριο και γνωρίζουν τι θα συμβεί. Προετοιμαζόμαστε, λοιπόν, για ένα τέτοιο σενάριο προκειμένου να μετριάσουμε τις συνέπειες, που παρά την προετοιμασία θα είναι σημαντικές" δηλώνει ο κ. Νάρεβ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών λόγω της αβεβαιότητας για την κατάσταση στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες χάθηκαν 100 δισ. δολάρια στις συναλλαγές του αυστραλιανού χρηματιστηρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα