''η ελλαδα καταρρεει''...

13:10 18/5/2015 - Πηγή: Fimotro
«H Eλλάδα καταρρέει», είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Focus, σχολιάζοντας...
τον απολογισμό των 100 ημερών της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Παραθέτοντας στο σχετικό άρθρο μαρτυρίες Ελλήνων επιχειρηματιών, το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο για λανθασμένη εκκίνηση της αριστερής κυβέρνησης του Τσίπρα, που έχει πλήξει τον επιχειρηματικό κλάδο της χώρας.

«H οικονομική παρακμή
της Ελλάδας επιταχύνεται», γράφει το περιοδικό Focus και προσθέτει:

«Ο 55χρονος Λάμπρος Θάνος, ιδιοκτήτης ταβέρνας , αφηγείται την δική του εμπειρία μιλώντας στο περιοδικό για τις δύσκολες ώρες που περνάει και ο ίδιος ως επιχειρηματίας. Η ταβέρνα του "Ο Πλάτανος" βρίσκεται στη Στενή Ευβοίας, μέσα στα δέντρα. Η περιοχή αυτή είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων για μια κοντινή απόδραση. Τώρα, στην περιοχή τα περισσότερα τραπέζια των εστιατορίων είναι άδεια. Τα έσοδα έχουν μειωθεί σημαντικά έως και 82% . Το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος της βενζίνης, τους αποθαρρύνει από το να μεταβούν στην περιοχή. Μόλις ξέσπασε η κρίση του 2009, οι πωλήσεις των καταστημάτων έχουν μειωθεί κατακόρυφα. Άλλα και μετά τις βουλευτικές εκλογές , έχουν ολισθήσει περαιτέρω.

Ο 55χρονος Έλληνας εστιάτορας παραδέχεται στο περιοδικό Focus ότι είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Πάρα πολλοί Έλληνες, πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει την υπόσχεσή της, η οποία συνοψίζεται στην φράση ''Η ελπίδα έρχεται'' . Τώρα, όμως την αρχική ευφορία διαδέχεται η οργή και ο φόβος», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

«Κάνοντας έναν απολογισμό των 100 ημερών της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση των Αθηνών με τους πιστωτές. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει "Grexit" ή "Graccident" ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης κρίσης στην Ελλάδα. Η ελληνική τραγωδία παράγει συνεχώς νέα σενάρια τρόμου.

Η κυβέρνηση των Αθηνών οδήγησε τη χώρα σε μία επικίνδυνη κατάσταση, στο κενό.

Αδιαμφισβήτητα αυτοί που πλήττονται κυρίως είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα