Η εκλογη αναστασιαδη και ο standard & poor's...

12:16 28/2/2013 - Πηγή: Fimotro
Η εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη δεν επηρεάζει τις διαβαθμίσεις και τον ορίζοντα της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου αναφέρει σήμερα ο οίκος Standard and Poor's, εκτιμώντας όμως ότι θα επιταχύνει τη διαδικασία...
οριστικοποίησης της δανειακής σύμβασης.
Ο οίκος σε ανακοίνωση του, σύμφωνα με το ΡΙΚ,
αναφέρει ότι η λήψη βραχυπρόθεσμου δανείου και πακέτου στήριξης εξαρτάται περισσότερο από τις επιλογές των Ευρωπαίων, παρά των Κυπρίων.
Σημειώνει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος και την πιθανότητα τα όποια νέα μέτρα του μνημονίου, να επηρεάσουν την ανάπτυξη και τα κίνητρα για επένδυση στις τράπεζες. Ο οίκος εκτιμά ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση θα έχει προτεραιότητα το μνημόνιο.
«Εντούτοις, όμως, η ικανότητα του κ. Αναστασιάδη να βρει ένα ισοζύγιο μεταξύ διατήρησης της δημοτικότητας του και συμφωνίας σε ένα μνημόνιο που θα ικανοποιήσει τους πιστωτές και τα εσωτερικά τους συμφέροντα φαίνεται περιορισμένη - και σμικρύνεται», σημειώνει.
Οι μελλοντικές πηγές ανάπτυξης για την Κύπρο παραμένουν αβέβαιες και αναμένουμε μέση ετήσια συρρίκνωση 1,5% την επόμενη τριετία, αναφέρει ο Standard and Poor's.
Keywords
Τυχαία Θέματα