''η δυση να σταματησει τα τελεσιγραφα και τις κυρωσεισ''...

10:00 23/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Να σταματήσουν τα τελεσίγραφα και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του κάλεσε ...
τις δυτικές δυνάμεις ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στον απόηχο της κατάρριψης του αεροπλάνου των Malaysian Airlines που κόστισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους.

Σε δηλώσεις του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, την πρώτη ουσιαστικά λεπτομερή δημόσια απάντησή του στις δυτικές επικρίσεις για το ρόλο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τη Δύση σε διάλογο, ενώ είπε ότι η Ρωσία
θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για τη συντριβή του Boeing.

Ωστόσο, κάλεσε τη Δύση να ασκήσει πίεση στο Κίεβο, ώστε να τερματίσει τις εχθροπραξίες, ενώ τόνισε ότι παρά τις δυτικές κυρώσεις, η Μόσχα θα σταθεί στο πλευρό των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία τους οποίους περιέγραψε ως τμήμα μιας λαϊκής εξέγερσης εναντίον ενός παράνομου πραξικοπήματος.

Πάντως, ο Πούτιν δεν απάντησε άμεσα στο ερώτημα αν η Ρωσία εξοπλίζει τους αντάρτες, ενώ έχει αρνηθεί τέτοιες κατηγορίες στο παρελθόν.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην επίθεση τεθωρακισμένων των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον του Ντονέτσκ, είπε ότι «πρέπει να καλέσουμε τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τους στοιχειώδεις κανόνες της αξιοπρέπειας και να εφαρμόσουν μια κατάπαυση του πυρός έστω και μόνο για όσο χρόνο θα χρειαστεί η έρευνα».

Επίσης, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι διαδηλώσεις που ανέτρεψαν τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας υποκινήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το εξωτερικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα