''Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΕΙΛΗ''

09:06 9/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Μπορώ να σας πω ότι δεν έχω δει στοιχεία που θα μας οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, στρατιωτική ηγεσία ή οι μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για τον Μπιν Λάντεν", δήλωσε ο σύμβουλος του Ομπάμα σε θέματα εθνικής ασφάλειας Τομ Ντόνιλον.
 
Πρόσθεσε πάντως ότι η ...
κατοικία του Μπιν Λάντεν στην πόλη Αμπονταμάντ "πρέπει να ερευνηθεί και οι Πακιστανοί έχουν πει ότι θα την ερευνήσουν. Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα στο Πακιστάν αυτή τη στιγμή.
Πώς μπόρεσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Πρέπει να το ερευνήσουμε. Πρέπει να συνεργαστούμε με του Πακιστανούς. Και τους πιέζουμε να προχωρήσουν σε αυτή την έρευνα".
Ο Ντόνιλον επσήμανε, πως, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, η Αλ Κάιντα "βρισκόταν στην πιο αδύναμη θέση που έχει βρεθεί από το 2001 και με τα μέτρα που πήραμε με την επιχείρηση στο κτιριακό συγκρότημα στο Πακιστάν και το θάνατο του Μπιν Λάντεν είναι ακόμη πιο αδύναμη", ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν "μπορούν να δηλώσουν ότι η Αλ Κάιντα νικήθηκε στρατηγικά", καθώς "παραμένει απειλή". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόνιλον αρνήθηκε να σχολιάσει αν βρέθηκαν στοιχεία που να αποκαλύπτουν ότι η Αλ Κάιντα σχεδίαζε συγκεκριμένες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα