''h neanikh aneργια χρειαζεται κυβερνητικη παρεμβαση''...

09:45 13/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Την οδό της κυβερνητικής παρέμβασης θεωρεί απαραίτητη για την ανάσχεση της νεανικής ανεργίας, ιδίως στις χώρες που μαστίζονται από ύφεση, ο νομπελίστας οικονομολόγος Χρήστος Πισσαρίδης...

Σε διάλεξή του σήμερα στο ΚΕΠΕ, ο κ. Πισσαρίδης επεσήμανε την ύπαρξη ανελαστικών παραμέτρων σε ό,τι αφορά στην αύξηση της νεανικής ανεργίας στις χώρες εκείνες που πλήττονται από ύφεση.
«Όταν η ανεργία στην Ισπανία και την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 16%, η νεανική ανεργία αυξήθηκε
κατά 32%. Όταν όμως η ανεργία αυξήθηκε στη Δανία κατά 3,5%, η νεανική ανεργία αυξήθηκε μόνον κατά 7%», ανέφερε ο κύπριος οικονομολόγος, επισημαίνοντας την ύπαρξη δομικών αγκυλώσεων στις διάφορες οικονομίες καθώς και ότι το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται στην κατ' αναλογία υψηλότερη νεανική ανεργία σε χώρες με ύφεση.
Ο κ. Πισσαρίδης εκτιμά πως μολονότι η νεανική ανεργία είναι εξ' ορισμού υψηλότερη της συνολικής, καθώς στις νεαρές ηλικίες απουσιάζει η γνώση και εμπειρία που συνοδεύει τις μεγαλύτερες καθιστώντας έτσι ευχερέστερη την ανάκτηση απασχόλησης, η ύπαρξη συγκροτημένης κυβερνητικής πολιτικής για την τόνωση της νεανικής απασχόλησης μπορεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα