''h γερμανια μπορει να κανει περισσοτερα''...

10:38 6/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ζήτησε από τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση των οικονομικών ανισορροπιών...
στην ευρωζώνη, ανοίγοντας την αγορά υπηρεσιών της και επιτρέποντας την άνοδο των μισθών με ταχύτερο ρυθμό.
Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Φρανκφούρτη, είπε ότι η Γερμανία έχει μπροστά της «δουλειά» να κάνει για να διασφαλίσει την σταθερότητα στην ευρωζώνη.
«Δεν είναι απάντηση να πληρώνουν οι ισχυρότερες οικονομίες για
τις πιο αδύναμες» είπε ο κ. Μπαρόζο. «Αυτό που χρειαζόμασατε, αντιθέτως, είναι η διόρθωση των υφισταμένων μακροοικονομικών ανισορροπιών, ειδικά στη ζώνη του ευρώ. Εκεί είναι που η Γερμανία μπορεί να συνεισφέρει, για το δικό της συμφέρον» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν χρησιμοποίησε λιγότερο «σκληρή» γλώσσα σε σχέση με τις ΗΠΑ, οι οποίες κατηγόρησαν τη Γερμανία ότι βασίζεται πολύ στις εξαγωγές της, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη και βλάπτει την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, στην ουσία, όπως αναφέρει το Reuters, το μήνυμα ήταν το ίδιο.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο, η ευρωπαϊκή αγορά με την παρούσα της μορφή επέτρεψε στη Γερμανία να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της στην τεχνολογία και τη βιομηχανία.
«Με τη σειρά της, η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να επιτρέψει σε άλλους να αξιοποιήσουν τα αντίστοιχα δικά τους προσόντα/ πλεονεκτήματα, για παράδειγμα μέσω της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στις ευρωπαϊκές αγορές υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ή μέσω μισθών που θα βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με την παραγωγικότητα» είπε ο πρόεδρος της Κομισόν.
«Οπότε οι πιο ανοιχτές αγορές στις ισχυρότερες οικονομίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντική συνεισφορά στην ανάκαμψη των πιο αδύναμων οικονομιών», πρόσθεσε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα