''h eλλαδα εξερχεται σταδιακα απο την κριση, αλλα ''...

21:41 9/7/2013 - Πηγή: Fimotro

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα εξέρχεται πολύ σταδιακά από την κρίση εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πάντως ...
πως θα απαιτηθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
Ο προϋπολογισμός εκτελείται πολύ ικανοποιητικά, η οικονομία ανακάμπτει και υπάρχουν προσδοκίες για ανάπτυξη το 2014, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σήμερα στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα, έκανε λόγο για εντυπωσιακή ανάκαμψη, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με διαρθρωτικούς όρους.
Τόνισε, πάντως, πως θα απαιτηθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, «δύσκολες και απαιτητικές αλλά απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και για να καταστεί πιο ανταγωνιστική η Ελλάδα».
Υπέρ της καταβολής ολόκληρης της δόσης η Φέκτερ
Εν τω μεταξύ, υπέρ της καταβολής ολόκληρης της δόσης στην Ελλάδα τάχθηκε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, σε δηλώσεις της πριν την έναρξη των σημερινών εργασιών του Ecofin στις Βρυξέλλες. Χαρακτήρισε πάντως θετική τη συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 6,8 δισ. ευρώ, που έχει διασφαλιστεί, όπως είπε, μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.
Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα που αφορούν, για παράδειγμα στη μείωση των θέσεων στο δημόσιο τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε η αυστριακή ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια πρόοδος για να υλοποιηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, όπως παρατήρησε, έχει διαπιστωθεί πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κάπως καλύτερη κατάσταση, ο τουρισμός γνωρίζει ανάκαμψη, καλύτερη από ό, τι αναμενόταν. Γενικά οι αριθμοί για την Ελλάδα δεν προκαλούν ανησυχία και, αν η Αθήνα εκπληρώσει μέχρι το τέλος Ιουλίου τις υποχρεώσεις της θα λάβει χρήματα, όχι μόνον από τον EFSF αλλά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημείωσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα