''h δικαιοσυνη πρεπει απερισπαστη να κανει τη δουλεια τησ''...

13:05 14/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν στο Μαξίμου τις εξελίξεις στο δικαστικό μέτωπο. Αυτή τη στιγμή, λέει κυβερνητικό στέλεχος, είναι «ανοιχτές» τέσσερις σοβαρότατες έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης...
οι οποίες υπό προϋποθέσεις μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στη χώρα μας.
Οι εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή, η έρευνα για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
και το άνοιγμα εσχάτως της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ, μαρτυρούν ότι η δικαιοσύνη πλέον λειτουργεί, και λειτουργεί ανεξάρτητα, παραδέχεται το ίδιο στέλεχος.
Το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει είναι θέμα της ίδιας και της πορείας των ερευνών. Η εντολή πάντως του Μαξίμου είναι να αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστη να επιτελέσει το δύσκολο έργο της.
Μια πτυχή που δεν έχει τονιστεί ιδιαιτέρως, λέει κυβερνητικός βουλευτής, είναι και το γεγονός ότι για πρώτη φορά το δημόσιο εμφανίζει επιτυχίες στον τομέα του μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής, κάτι που ζητούσαν και ζητούν μετ’ επιτάσεως και οι δανειστές μας.
Ήδη έχει επιστρέψει ένα σεβαστό ποσό από το «μαύρο» χρήμα για τις μίζες στα εξοπλιστικά, ενώ κυβερνητικά στελέχη αισιοδοξούν ότι ανάλογα και με την εξέλιξη των υποθέσεων η ροή του χρήματος προς τα δημόσια ταμεία θα αυξηθεί.
Είναι χαρακτηριστική η υπόθεση της κατάθεσης από τον Γ. Καμάρη, κατηγορούμενο στην υπόθεση των εξοπλιστικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ενός ποσού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, στον ειδικό λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου, που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Κι επειδή σε όλα τα πράγματα υπάρχει και η άλλη όψη, στην κυβέρνηση ανησυχούν για την απαξίωση στα μάτια των πολιτών συλλήβδην του πολιτικού μας συστήματος και των πολιτικών κάτι που υπό προϋποθέσεις μπορεί να ευνοήσει, όπως λένε, την πριμοδότηση ακραίων φωνών και απόψεων.
Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά σε συνδυασμό με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας θα συνεκτιμηθούν αρμοδίως και φυσικά θα δοκιμαστούν στις κάλπες του προσεχούς Μαΐου, λέει έτερο κυβερνητικό στέλεχος.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα