ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Την εκτίμηση ότι σχέδιο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ προς την Πορτογαλία δεν θα χρειαστεί να ενισχυθεί εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από τη Λισαβόνα, μετά τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο... πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο.
Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Πορτογαλία δεν θα χρειαστεί βοήθεια που θα ξεπερνά τα 78 δισεκατομμύρια ευρώ, το ποσό δηλαδή που δόθηκε τον Μάιο στη χώρα στο πλαίσιο διάσωσής της.Υπογράμμισε επίσης ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ευρώ χωρίς την Πορτογαλία
και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα.Η αποστολή της τρόικας που θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες, αναμένεται να αποφασίσει για την καταβολή της τρίτης δόσης του δανείου προς την Πορτογαλία, ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ.Ο Πάσος Κοέλιο είχε πρόσφατα δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα αδράξει την ευκαιρία αυτή για να ζητήσει «προσαρμογές» και μεγαλύτερη «ευελιξία» στο οικονομικό πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμόσει.Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ διευκρίνισε την Τρίτη ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση «για επαναδιαπραγμάτευση των ποσών, των στόχων ή των χρονοδιαγραμμάτων».
Keywords
Τυχαία Θέματα