Γιατι ειναι ''εκνευρισμενοσ'' με τη μερκελ ο μπαν κι μουν;

15:23 20/9/2014 - Πηγή: Fimotro
«Εκνευρισμένος» με την Γερμανίδα καγκελάριο είναι ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Αιτία της διατάραξης -των καλών κατά τα άλλα σχέσεών τους- είναι η επικείμενη απουσία της Άνγκελα Μέρκελ...
από τη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
την 23η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι δυσαρεστημένος με την Μέρκελ, καθώς ενώ η Καγκελαρία είχε επικαλεστεί εδώ και μήνες «λόγους προγράμματος», ο κ. Μπαν επανήλθε στο ερώτημα παίρνοντας πάλι ως απάντηση το «όχι».

Μετά και τη νέα αρνητική απάντηση, ο Μπαν ακύρωσε «εκνευρισμένος» την προγραμματισμένη συμμετοχή του στον πέμπτο «Διάλογο του Πέτερσμπεργκ για το Κλίμα», ο οποίος διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο στο Βερολίνο.

Στην Σύνοδο Κορυφής της Νέας Υόρκης, η οποία θεωρείται σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας νέας συνθήκης για το κλίμα που θα υιοθετηθεί το 2015 στο Παρίσι, έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Η κυρία Μέρκελ θα εκπροσωπηθεί στην Σύνοδο από την υπουργό Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντριξ, παρά το γεγονός ότι -όπως επισημαίνει το Spiegel- στη Σύνοδο υπό τον Μπαν δεν προβλέπεται η συμμετοχή υπουργών.
Keywords
Τυχαία Θέματα