Για μετά τις 19 ιουνίου προγραμματίζουν να ανοίξουν οι εκκλησίες;

06:32 25/4/2020 - Πηγή: Fimotro
Τι απάντησε για το άνοιγμα των Εκκλησιών ο Καθηγητής κ. ΤσιόδραςΓιατί απέφυγε  να πάρει θέση ο κ. Χαρδαλιάς;Πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει το θέμα η Εκκλησία η οποία έχει εξαγγείλει ότι θα εορτάσει το Πάσχα στις 27 Μαίου;

Το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση , κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, σε σχέση με τους χώρους λατρείας, ρωτήθηκε ο  καθηγητής κ.Τσιόδρας , κατά την χθεσινή ενημέρωση.

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Συγκεκριμένα, η ερώτηση έγινε από δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και απευθυνόταν τόσο προς τον καθηγητή

κ. Τσιόδρα, όσο και προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας  κ. Νίκο Χαρδαλιά και είχε ως εξής:

«Καθώς βαδίζουμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων αυτό σημαίνει και ότι θα ανοίξουν ξανά για τους πιστούς οι Εκκλησίες; Και πότε; Θα τελούνται οι λειτουργίες που έχουν και τη Θεία Μετάληψη ή θα επιτραπεί μόνο η ατομική προσευχή με τα τηρούμενα μέτρα προστασίας; Δεδομένο ότι πολλοί πιστοί είναι ηλικιωμένοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και θα πρέπει να τους προστατεύσουμε, όπως έχετε αναφέρει πολλές φορές, θα αρθούν τελευταία τα μέτρα γι’ αυτούς;»

Ο κ. Τσιόδρας  απάντησε με το γνωστό μειλίχιο και καθόλου αιχμηρό ύφος του: «Νομίζω είναι ακόμα νωρίς να το συζητήσουμε. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι κανόνες και οι αποστάσεις ασφαλείας που επικρατούν και σε άλλους χώρους. Θα συζητηθεί από την Επιτροπή και θα τοποθετηθεί η Επιτροπή με σαφήνεια στην εισήγησή της για χώρους λατρείας, οι οποίοι βέβαια θα αφορούν όχι μόνο τους ορθόδοξους ναούς, αλλά και όλους τους χώρους λατρείας στη χώρα και θα γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. Τόσο για την ατομική προσευχή όσο και για τη θεία λατρεία».

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες σημείωσε: «Νομίζω δεν θα πρέπει να προσεγγίζουμε θέματα ευπαθών ομάδων για τους χώρους λατρείας. Αυτά είναι σαφή. Έχουμε τοποθετηθεί σαφώς γι’ αυτά τα θέματα. Ούτε να τοποθετούμαστε για θέματα πίστης των ανθρώπων. Εμάς μας ενδιαφέρει η συνάθροιση, ο συνωστισμός και νομίζω αυτό θα γίνει με τους κανόνες που πρέπει να γίνει και θα γίνει με εισήγηση της επιτροπής».

Ο κ. Χαρδαλιάς από τη πλευρά του δεν προέβη σε κάποια δήλωση, αρκούμενος να πει ….Καλύφθηκα! 

Ωστόσο δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ ενημέρωσαν στα δελτία ειδήσεων ότι η ενημέρωση που έχουν λέει για το θέμα αυτό είναι  ότι με τις Εκκλησίες θα ασχοληθεί η επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας μετά τις 15 Ιουνίου

Για του λόγου το αληθές στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι στο δελτίο ειδήσεων η Σία Κοσιώνη ρώτησε τον δημοσιογράφο Γιάννη Κατέλη, πολιτικό συντάκτη που καλύπτει το ρεπορτάζ της Ν.Δ. Την ώρα που την ενημέρωνε ποιά επαγγέλματα και επιχειρήσεις θα ανοίξουν σταδιακά , τον ρώτησε η κ. Κοσιώνη πότε θα ανοίξουν οι Εκκλησίες.Κι αυτός μετά απο μικρή παύση απάντησε με άνεση: 

Keywords
Τυχαία Θέματα