''για διαλογο η πορτα ειναι ανοιχτη''...

Διάλογο με όλους (κόμματα και γιατρούς) για την υγεία είναι έτοιμος να κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά χωρίς να κάνει πίσω στο ζήτημα των απολύσεων...
γιατρών του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλ.
Παπαρήγα.
«Για διάλογο η πόρτα είναι ανοιχτή. Όμως όποιος νομίζει ότι γεννήθηκε στις Βερσαλλίες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατώτεροι, αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ανεχτεί», διεμήνυσε.
«Λέτε ότι το σύστημα πρέπει να γκρεμιστεί και να ξαναφτιαχτεί. Έχετε απόλυτα δίκιο, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε» είπε ο υπουργός Υγείας στέλνοντας μήνυμα στους απεργούς γιατρούς ότι «δεν είναι εποχή για μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις. Και, ναι, κάποιοι θα ξεβολευτούν γιατί από το προηγούμενο σύστημα κάποιοι ήταν βολεμένοι, αλλά το σύστημα αυτό δεν έδινε αυτά που έπρεπε. Κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν και εμείς θα πάμε μπροστά».
Ο Αδ. Γεωργιάδης απέρριψε τα αιτήματα των απεργών γιατρών του ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι «ζητούν να εξαιρεθούν από ένα γενικό νόμο για την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα» και πρόσθεσε: «λες και σε αυτή τη χώρα μπορούμε να είμαστε πολίτες δύο κατηγοριών, μία όλοι οι Έλληνες και από την άλλη οι γιατροί. Εμείς αντιμετωπίζουμε όλους τους πολίτες ίσα».
«Δεν δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη», απάντησε η Αλ. Παπαρήγα στην πρόταση του υπουργού για διάλογο και πρόσθεσε «εμείς μαζί σας θα κάνουμε αντίλογο». «Σε αυτό το στοίχημα είμαι πρόθυμος να ακούσω τους πάντες. Εσείς μπορεί να μην μας εμπιστεύεστε, εγώ όμως πρέπει να σας πως τι ακριβώς κάνουμε για τη μεταρρύθμιση. Έχουμε προσλάβει ως συμβούλους τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις ούτε λόγω μνομονίου, ούτε επειδή ένα Υπουργός θέλει να γίνει μεταρρυθμιστής», σχολίασε ο Αδ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι «σ’ αυτή προσπάθεια δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με κανέναν».

«Δεν δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη», απάντησε η Αλ. Παπαρήγα στην πρόταση του υπουργού για διάλογο και πρόσθεσε «εμείς μαζί σας θα κάνουμε αντίλογο». «Μέσα στο χώρο της υγείας το κράτος και οι διάφορες κυβερνήσεις του έστησαν ορισμένες συμμαχίες με μεσαία στρώματα, επιχειρηματίες, εργαζομένους και αυτές τις συμμαχίες τώρα χάρις μνημόνιο τις σπάτε», αντέτεινε η Αλ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι ο τομέας της πρωτοβάθμιας υγείας «δεν θέλει εξορθολογισμό, αλλά να στηθεί από την αρχή. Αυτές οι δικές σας αναδιαρθρώσεις και τα γκρεμίσματα μπορεί να βγάζουν ακόμη χειρότερο «κτίριο»». Ο υπουργός είπε ότι στόχος «της μεταρρύθμισης που έχουμε βάλει μπρος» είναι η δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος δημοσίου χαρακτήρα πρόσβασης πολιτών σε παροχές πρωτοβάθμιας φροντίδας, ένα «αξιόπιστο σύστημα που θα ανακόψει την ανεξέλεγκτη πορεία ανθρώπων προς τα νοσοκομεία. Το 35% των ανθρώπων που πάνε στα νοσοκομεία είναι περιπτώσεις που δεν θα έπρεπε να πάνε εκεί».
Κατά τη συζήτηση έγιναν αναφορές και στο θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων με την πρόεδρο της Κ.Ο. του ΚΚΕ να λέει ότι «δεν ψάχνουμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς ποιος είναι ντίλερ, γιατί αυτή συζήτηση αποπροσανατολιστική έως αποβλακωτική». Ο Αδ. Γεωργιάδης απάντησε ότι παρά τις μεγάλες διαφορές που έχει με το ΚΚΕ αναγνωρίζει ότι η στάση του είναι εξαιρετικά συνεπής με την ιδεολογία του.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα