''για αυτους τους ελληνες δεν υπηρχε χρεοκοπια''...

14:46 19/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Ευδιάθετοι, δυναμικοί, άρτιοι επαγγελματικά και πάνω από όλα αισιόδοξοι οι Koza Mostra μαζί με το βαρύ τους πυροβολικό, τον Αγάθωνα Ιακωβίδη κατάφεραν να πάρουν την 6η θέση στον χθεσινό τελικό της Eurovision για το 2013...Και πράγματι, δεν το είδαμε μόνο εμείς... Η ελληνική συμμετοχή έχει
λάβει ήδη τις καλύτερες κριτικές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από αρκετά ξένα μέσα.

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται στους Koza Mostra και τον Αγάθωνα, τους φετινούς εκπροσώπους της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision, με τα καλύτερα λόγια...

Χαρακτηρίζει το τραγούδι «Alcohol is Free» ως «μία ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο» και επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «Για αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεοκοπία».

«Οι Koza Mostra από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα μουσικής Ska στην Ελλάδα, ενώ ο λαϊκός τραγουδιστής Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι εδώ και δεκαετίες ένα σταθερό μέγεθος», γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Ενώ ο 58χρονος Ιακωβίδης ανέλαβε με το έγχορδο όργανο μπαγλαμαδάκι, το παραδοσιακό μέρος δηλαδή, οι άντρες με τα κιλτ χοροπηδούσαν κανονικά στους βαλκανικούς ρυθμούς. Το μείγμα βγήκε καλό: Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης προκρίθηκαν στον τελικό».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η κρίση δεν επηρέασε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό, αντίθετα με την Πορτογαλία και τη Σλοβακία, καθώς και ότι το τραγούδι δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά συμβολίζει το πνεύμα της ελευθερίας.

"Τέλος πάντων, αν οι άνδρες με τα κιλτ ξεσηκώσουν το κοινό, δε θα προσέξει κανείς τους στίχους. Εξάλλου, είναι ελληνικοί», καταλήγει το άρθρο.

Γιώργος Αρσενάκος: «Χαρούμενοι Έλληνες»!

Με αυτή τη λεζάντα να συνοδεύει μία φωτογραφία γεμάτη χαμόγελα, έδωσε το κλίμα που επικράτησε στα παρασκήνια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Διευθυντής της Platinum Records, εταιρίας στην οποία ανήκουν οι καλλιτέχνες της φετινής αποστολής στη Eurovision, Γιώργος Αρσενάκος.

Αγάθωνας και Koza Mostra ένιωθαν πανευτυχείς για την στήριξη που δέχτηκαν από την Ευρώπη, η οποία αγκάλιασε το τραγούδι τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ψηφοφορίας, φέρνοντας την Ελλάδα στην έκτη θέση.

Ο Ηλίας Κόζας αγκαλιά με την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

Η διάδημη παρουσιάστρια ανέβασε στα social media τη φωτογραφία που κρατά αγκαλιά τον τραγουδιστή των Koza Mostra. Η Αλεξάνδρα εκτός του ότι έχει «καλύψει» πολλές φορές στο παρελθόν τηλεοπτικά τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, είναι συν τοις άλλοις και μεγάλη φαν του.

Μαγικά τα νούμερα τηλεθέασης!

Η τηλεθέαση του μουσικού διαγωνισμού κατέγραψε αστρονομικά νούμερα φέτος. Στο σύνολο τηλεθέασης, ο τελικός συγκέντρωσε το 66,7%, ενώ στα τελευταία 45 λεπτά -την ώρα της ψηφοφορίας-, κινήθηκε στο 80%, φτάνοντας και το 82,9%!

Η ΝΕΤ κατάφερε -μία από τις σπάνιες φορές- να κρατήσει μαζί της και το δυναμικό κοινό 15 - 44 και μάλιστα σε ποσοστό ρεκόρ. Ο μέσος όρος τηλεθέασης στους νέους ήταν 71,8%, ωστόσο, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων άγγιξε το 85,1%!
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα