Γη και υδωρ...

14:32 12/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Η είδηση κυκλοφορεί ως φήμη, από αργά χθες το απόγευμα, ότι δηλαδή η εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου δεν προϋποθέτει πια μόνο τη θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την Τρόικα στην έκθεση της, αλλά και την ψήφιση πλέον ...
των μέτρων για το πακέτο των 11,5 δις ευρώ από την Ελληνική Βουλή.
Για να μας δώσουν δηλαδή χρήματα οι δανειστές μας, ακόμα και αν υποθέσουμε
ότι η Τρόικα θα εγκρίνει μέσω της Έκθεσης Αξιολόγησης την εκταμίευση, δεν αρκεί η εσωτερική τρόικα Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίσει αυτά τα μέτρα, που θα φέρουν ακόμα μια φορά περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και άλλα δεινά στους Έλληνες πολίτες, αλλά θα πρέπει, πριν, τα μέτρα αυτά, να υπερψηφιστούν και από τη Βουλή, ώστε να γίνουν νόμος του Κράτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δόση του Σεπτεμβρίου θα εκταμιευόταν αρχές Σεπτεμβρίου, μετά πήγε για τα μέσα Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια προς το τέλος του ίδιου μήνα και τέλος μετά τις 8 Οκτωβρίου, αφού τότε θα αποφασίσει σχετικά το Eurogroup. Τώρα προκύπτει και άλλος όρος για να πάρουμε τα χρήματα, ένας Θεός ξέρει πότε και φυσικά τι άλλο θα ζητήσουν ακόμα. Οι αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος, μάλλον θα είναι η επόμενη απαίτηση της Τρόικας, αν και οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν ήδη δηλώσει πρόθυμοι και γι' αυτό.
Και εδώ βρίσκεται και το κλειδί της υπόθεσης : όσο η τρικομματική δηλώνει πρόθυμη, λέγοντας '' ναι '' σε όλα, τόσο η όρεξη των δανειστών μας ανοίγει, με αποτέλεσμα ένας ολόκληρος λαός να εξευτελίζεται και να αναγκάζεται να '' χαρίσει '' κυριολεκτικά την περιουσία του, αφού πρώτα κάποιοι ''σοφοί οικονομικοί εγκέφαλοι '' φρόντισαν να τον μετατρέψουν σε ζητιάνο, με μηδενική, για προφανείς λόγους φυσικά, διαπραγματευτική δυνατότητα. Το καλύτερο δε της ιστορίας, είναι ότι η '' προθυμία'' αυτή της τρικομματικής, θεωρείται από τους κυβερνώντες, κάτι σαν τον '' προθάλαμο '' της επαναδιαπραγμάτευσης η οποία, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις Κεδίκογλου, '' έχει ήδη ξεκινήσει με ζητούμενο την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας που είναι προαπαιτούμενο για περαιτέρω θετική εξέλιξη ''.
Περαστικά μας !
Keywords
Τυχαία Θέματα