Γερμανοι επιχειρηματιες : αρνητικο για την οικονομια ενδεχομενο brexit...

12:00 20/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Τα 3/4 των επικεφαλής μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων φοβούνται ότι ενδεχόμενο Brexit θα έχει αρνητικές...
επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία, ωστόσο το 81% θεωρεί ότι τελικά οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην Ε.Ε..
Οι μισοί ερωτηθέντες πάντως προβλέπουν ότι σε περίπτωση «Brexit» είναι πιθανή η αποχώρηση κι άλλων κρατών-μελών στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έρευνα «Business Monitor» της εφημερίδας Handelsblatt, η οποία στην πλήρη έκτασή της θα δημοσιευθεί στο αυριανό
φύλλο, περίπου οι μισές γερμανικές επιχειρήσεις είτε έχουν ήδη είτε σχεδιάζουν να αποκτήσουν δραστηριότητα στην Βρετανία. Από αυτές, το 14% θα περιορίσει ή και θα ακυρώσει αυτά τα σχέδια αν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το Brexit.
To 87% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ήταν για αυτούς δυσάρεστη, ενώ σε ποσοστό 90% εκτιμούν ότι και η ίδια η χώρα θα υποφέρει από το «Brexit» και σε ποσοστό 52% ότι κι άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα αποφασίσουν πιθανόν να αποχωρήσουν - μεταξύ αυτών η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα