Γεγονος η πρωτη προσφυγη στο στε κατα του σχεδιου αθηνα...

08:03 22/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Γεγονός αποτελεί η πρώτη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του σχεδίου «Αθηνά. Την προσφυγή κατέθεσαν 74 φοιτητές του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Σερρών,...
οι οποίοι παράλληλα είναι και κάτοικοι των Σερρών, καταγγέλλοντας τη συγχώνευση του τμήματός τους με άλλα δύο τμήματα της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με έδρα την πρωτεύουσα.

Όπως
αναφέρουν στην προσφυγή τους οι φοιτητές, το τμήμα που σπούδαζαν «μετακόμισε» 600 χιλιόμετρα μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία μεταβατική πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη συγχώνευση και την «τύχη» των φοιτητών, σε αντίθεση με άλλες συγχωνεύσεις ή μεταφορά έδρας που έγιναν με το σχέδιο «Αθηνά», για τις οποίες δόθηκε μεταβατικό χρονικό περιθώριο, έτσι ώστε οι υπάρχοντες φοιτητές να αποφοιτήσουν και στη συνέχεια να μεταφερθεί ή να συγχωνευθεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Παράλληλα, οι φοιτητές τονίζουν ότι η συγχώνευση αυτή είναι αντίθετη με τις συνταγματικές αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (άρθρο 16 Συντάγματος), με τη συνταγματική αρχή της αυτοτέλειας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με τη συνταγματική αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος, και της ασφάλειας δικαίου. Επίσης, όπως αναφέρουν, παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της ισότητας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα