Γαλλια: ενστασεις για τη συμφωνια με την τουρκια...

13:00 14/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Στη Γαλλία εντείνεται τις τελευταίες μέρες η ανησυχία για την τελική μορφή ...
της προωθούμενης συμφωνίας με την Άγκυρα στο προσφυγικό.

Μπορεί η χθεσινή δήλωση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι δεν πρέπει να γίνει καμία υποχώρηση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ή την αναθεώρηση των προξενικών θεωρήσεων, να δείχνει αποφασιστικότητα, εντούτοις δεν φαίνεται να λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη.
Γεγονός είναι, όπως σημειώνουν Γάλλοι αναλυτές, ότι στο προσφυγικό η Γαλλία
έχει αποδυναμωθεί και ο Ολάντ περιθωριοποιηθεί. Παράδειγμα: η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνάντησε μόνη τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες την Κυριακή το βράδυ, πριν από την παρουσίαση του προσχεδίου με την Τουρκία το πρωί της Δευτέρας.

Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας

Με ανοιχτή επιστολή προς τον Γάλλο πρόεδρο η Διεθνής Αμνηστία τον προτρέπει να μην υπογράψει το κείμενο με την Τουρκία που ισοδυναμεί με «ατίμωση» για τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νομιμότητα του «πάρε-δώσε» με την ανταλλαγή ένα-προς ένα με την Τουρκία απασχολεί επίσης τους γάλλους πολιτικούς αναλυτές, με δεδομένο ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει όλα τα πρωτόκολλα της Συνθήκης της Γενεύης και παραχωρεί άσυλο μόνο σε πολίτες των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, επομένως όχι στους Σύρους.

Πηγή: Deutsche Welle
Keywords
Τυχαία Θέματα