Φθινοπωρινη επιδρομη σε ελευθερους επαγγελματιες

14:00 17/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπαίνουν στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών το φθινόπωρο. Αυτό προανήγγειλε χθες ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής, ο οποίος...
παράλληλα ζήτησε από τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να ζητούν αποδείξεις. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική εφημερίδα ?Le Temps, ο κ. Πιτσιλής δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι ελληνικές αρχές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επικεντρώνονται σε φορολογικούς ελέγχους που συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού,
όπως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, και επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό. Από Φθινόπωρο, όμως, με βάση το σχεδιασμό, στόχος θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, κατηγορία, όπου παραδοσιακά εντοπίζεται πρόβλημα φοροδιαφυγής στη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πρόβλεψη να γίνουν έως το τέλος της σεζόν, τουλάχιστον 30.000 έλεγχοι, από περίπου 2.100 ελεγκτές. Τονίζει επιπλέον πως διαπιστώθηκε ότι ήταν δύσκολο σε ελεγκτές να επιβάλουν πρόστιμα σε καταστήματα του τομέα τους (της περιοχής τους) λόγω σχέσεων και γνωριμιών που εκ των πραγμάτων μπορεί να διατηρούν εκεί και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άλλες πόλεις. Ο ίδιος ανέφερε ότι το μέτρο του προσωρινού κλεισίματος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν δεν έχει στόχο να κλείσει όλα τα καταστήματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνεται στις σοβαρότερες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας «κουλτούρας φόρου».
Έλεγχοι νησιά
Συνεχίζονται και εντείνονται οι έλεγχοι από την οικονομική αστυνομία. Το Σαββατοκύριακο έγινε σειρά νέων ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και το Ρέθυμνο πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η οικονομική αστυνομία, και οι έλεγχοι αφορούσαν στην εφαρμογή της φορολογικής, ασφαλιστικής και αγορανομικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων οι εξής παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:
Μύκονος
Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 3.052 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 1.730 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
Σαντορίνη
Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Ρέθυμνο
Στο Σε παραλιακό μπαρ-εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δέκα εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα