Φοβοι για λουκετο σε 1.000 πρατηρια καυσιμων

11:40 29/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Zημίες αναμένεται να παρουσιάσουν οι περισσότερες εταιρείες εμπορίας καυσίμων το πρώτο τετράμηνο του έτους, ενώ πάνω από 1.000 πρατήρια είναι έτοιμα να κλείσουν, όπως και οι περισσότερες από τις εταιρείες που πωλούν...
πετρέλαιο θέρμανσης, του οποίου οι πωλήσεις έπεσαν 70%, δήλωσε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της ΕΛΙΝΟΙΛ Γιάννης Αληγιζάκης, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να πάψουν οι εταιρείες να προακαταβάλουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και να τους χορηγηθεί πίστωση 10 ημερών, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά τους.
Το αίτημα μάλιστα, το οποίο
διατυπώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε προχθές το βράδυ στο Ζάππειο ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορείας Πετρελαιοειδών, είχαν την ευκαιρία εκπρόπωποι των εταιρειών να το μεταφέρουν απευθείας στον πρωθυπουργό, ο οποίος έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκεται σε παράπλευρη αίθουσα. Με την παρέμβαση του πρωθυπουργού κλείστηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 3 Ιουνίου.
Oι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης έπεσαν 70% το πρώτο τετράμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, οι πωλήσεις βενζίνης μειώθηκαν 10%, ενώ του πετρελαίου κίνησης αυξήθηκαν 10%.

Ο ΣΕΕΠΕ παραμένει υπέρ της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο, ζητά όμως να διευρυνθούν σημαντικά οι δικαιούχοι επιστροφής του φόρου και να εξεταστεί σε συνεργασία με την Ε.Ε. η δυνατότητα μείωσης του φόρου στο ντίζελ κίνησης και θέρμανσης κάτω από τα κατώτατα επιτρεπόμενα όρια της Ε.Ε., καθώς και η μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα